Bapao met kip

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 15-10-2008
  • Bapao met kip

    Bapao met kip

    Bapao met kip

Bapao (of bakpao, bakpau) is een gestoomd broodje met meestal een vulling van rundvlees, kippenvlees, kip-saté, varkensvlees, ander vleeswaar of vegetarisch gehakt. Bapao heeft meestal de vorm van een kadetje maar is in tegenstelling tot deze wit omdat het gestoomd is.
Vele mensen noemen de bapao een `broodje bapao`. Dit is eigenlijk een pleonasme: in het Chinees betekent bapao namelijk letterlijk `vleesbroodje`.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g bapaomeel of bloem
2 dl water
1 zakje gist
mespunt suiker

Voor de vulling:
½ ui
1 teen knoflook
stuk gemberwortel
scheutje olie
300 g kipgehakt
4 eetlepels sojasaus
2 theelepels suiker
enkele takjes koriander
sprietjes (knoflook)bieslook
scheutje sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak voor het deeg een gistoplossing van het zakje gist, een beetje suiker en een deel van het water. Laat dit even staan en maak dan een deeg van het bapaomeel, de gistoplossing en de rest van het water. Kneed goed dooreen en laat op een warme tochtvrije plek een uurtje rijzen.
Maak intussen de vulling. Snipper de ui en knoflook en rasp de gemberwortel. Fruit de uisnippers zacht, voeg de knoflook en gember toe en meng er het gehakt door. Roerbak tot het gehakt zijn roze kleur verloren heeft. Hak de kruiden klein. Voeg kruiden, soja, suiker en sesamolie toe en laat zachtjes inkoken tot alle vocht verdampt is. Laat de vulling afkoelen. Kneed van het deeg een bolletje. Druk dit plat en schep er een flinke theelepel gehaktvulling op. Vouw het deeg hieromheen en zorg dat er geen vulling zichtbaar is. Stoom de bapao in ca. 20 minuten gaar.


Bron

rtl4 kwestie van smaak

Serveertip

Lekker met een sojadip of zoete chilisaus met koriander

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Lagaz avatar
Lagaz 17-06-2012

Omdat de ah geen kippengehakt heeft en het is zondag dit keer rundergehakt gebruikt, dit is ook goed bevallen. Heerlijk recept dank je.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten