Gegratineerde gevulde pannenkoeken

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gegratineerde gevulde pannenkoeken

    Gegratineerde gevulde pannenkoeken

    Gegratineerde gevulde pannenkoeken

  • Gegratineerde gevulde pannenkoeken

    Gegratineerde gevulde pannenkoeken

    Gegratineerde gevulde pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd lekker en je kunt hartige pannenkoeken maken en natuurlijk ook zoete.
Om te laten zien dat je nog veel meer kunt met pannenkoeken dit recept voor pannenkoekensmullers......

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
250 ml. volle melk,
2 eieren;
1 eetlepel olie of gesmolten boter;
80 gram bloem;
peper en zout.

Voor de vulling:
250 gram gehakt;
250 gram fijngehakte uien;
1 teen knoflook, geperst;
puntjes "la vache qui rit" kaas of een andere kaas naar keuze;
paprikapoeder, ras el hanout, kaneel, kurkuma;
peper en zout.

Voor de topping:
250 ml. room;
3 puntjes "la vache qui rit"-smeerkaas;
100 gram geraspte kaas;
peper en zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Mix alle ingredienten voor de pannenkoeken in een blender en laat het 1 uur rusten.

Bak de pannenkoeken in een licht met olie ingevette anti-aanbakkoekenpan.
Leg de gebakken pannenkoeken in een stapel op een bord en bedek met een deksel of een ander bord, zodat de pannenkoeken zacht blijven.

Doe voor de vulling wat olie in een koekenpan en bak daarin het gehakt rul met de gehakte uien, de geperste knoflook en 1 afgestreken koffielepel van elk van de specerijen.
Voeg er peper en zout naar smaak aan toe en eventueel wat water (als de vulling te droog dreigt te worden).

Bereidingswijze

Neem een pannenkoek en verdeel daar wat "La vache qui rit"-kaas of een andere kaas naar keuze overheen, schep daar wat van het gehaktmengsel overheen en verdeel het goed over de gehele pannenkoek.(zie foto 2)
Leg vervolgens een andere pannenkoek over het geheel en herhaal het bovenstaande.
Rol alles op tot je een dikke rol hebt.
Snijd die dikke rol in flinke plakken en leg die plakken in een ingevette vuurvaste schaal of bakblik.
Doe hetzelfde met de rest van de pannenkoeken en gehaktvulling.

Maak vervolgens de topping:

Vermeng de room met de in kleine stukjes gesneden "la vache qui rit", voeg peper en zout naar smaak toe en schenk dit mengsel over de gevulde pannenkoekrolletjes in de schaal of het bakblik.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

Gratineer de gevulde pannenkoekrolletjes in een voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten op 180 graden.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Serveertip

Dien op met daarbij een lekkere salade.


Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

393amber1 avatar
393amber1

Doorsturen

Home Recepten