Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Gehakt
  6. Golubtsy, russisch gerecht met gehakt en kool

Golubtsy, russisch gerecht met gehakt en kool

Door: phoneutria021

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2008

Ingrediënten 5 personen


-1 savooi of groene kool
-1 kilogram gemengd gehakt
-2 uien
-1teentje look
-1 blikje tomatenpuree
-1/2 fles ketchup (Heinz, standaardformaat)
-1 ei
-peper, zout, thijm, laurier
-2 soeplepels suiker
-Witte Maïzena
(Voor de liefhebbers kan er een flinke scheut witte wijn aan toevoegd worden)



Een heerlijk vernieuwend gerecht met kool, een zoete tomatensaus en gehakt!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gehakt met het ei en rol er ovale balletjes van ongeveer 150-200 gram.
Kijk nu hoeveel bollen je hebt en snij hetzelfde aantal bladeren van de kool.
Hou het vlees aan de kant in de koelkast en snij de rest van de kool in grove stukken.

Bereidingswijze

Kook de koolbladeren en stukken 20 minuten in gezout water.
Laat ze uitleken.
Rol nu de gehaktballen in een blad en steek er een stokje in, of houd ze dicht met een touwtje.
Bak de gevulde savooibladeren lichtjes aan, en voeg een er de look en de ui bij. Laat even smoren en stoven.
Voeg er nu een flinke hoeveelheid water aan toe. De gevulde bladeren moeten net niet onder water staan.
Voeg er de thijm, laurier, peper en zout aan toe, alsook het blikje tomatenpuree en de ketchup. Bestrooi met de suiker en laat een half uur koken, draai de gevulde bladeren af en toe om.
Verdik het jus met witte Maïzena en proef of er geen suiker, peper of zout te kort is.

Serveertip

Word bij ons gegeten met gekookte aardappelen, maar kan ook met rijst gegeten worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van phoneutria021
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top