1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. gevulde flensjes

gevulde flensjes

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-04-1999

Ingrediënten 2 personen


Beslag: 1 ei, 4 el bloem, 70 gr. boter.
Vulling: 250 gr. spinazie, evt. diepvries, 3 hard gekookte eieren, peper, nootmuskaat, 6 dunne plakken belegen kaas, 6 el geraspte oude kaas, 1/4 l. bechamelsaus


Verder heb je nodig


Grill, vuurvaste schaal


Zo lust waarschijnlijk elk kind wel spinazie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de spinazie zoals op de verpakking staat aangegeven. Pel de eieren en halveer ze. Wrijf de dooiers door een zeef en hak de eiwitten in kleine stukjes. Schep de eieren door de spinazie. Houd de groente warm. Meng in een beslagkom het ei met de melk en zeef de bloem erover. Maak een soepel beslag, evt. met wat extra melk, smelt de helft van de boter en roer deze door het beslag.
Maak van het beslag kleine flensjes. Leg op ieder flensje een plak kaas, een schep spinazie en rol het flensje op. Leg de flensjes in een ingevette ovenschaal (die bruine). Doe de saus erover en daarna de geraspte kaas, even onder de grill laten kleuren.

Serveertip

Met aardappelkroketjes o.i.d.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top