jachtschotel.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-10-2008

stap voor stap jachtschotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
800 g sukadelapjes in dobbelstenen
2 el bloem
2 el olie
100 g boter en een beetje om in te vetten
50 g spekblokjes
2 uien gesniperd
4 kruidnagels
10 jeneverbessen gekneusd
2 laurierblaadjes
300 ml rode wijn
2 plakjes ontbijtkoek in dobbelstenen
900 g aardappelpuree (ZELFGEMAAKT)
2 appels geschild en in ringen(zonder klokhuis)
2 beschuiten verkruimeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mes, snijplank,el
pan, ovenschaal

Bereidingswijze

bestrooi het vlees met bloem;schud de overtollige bloem eraf.
laat in een braadpan de olie en de helft van de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin .schep de spekblokjes en de gesnipperde uien erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren.voeg de kruidnagels ,de jeneverbessen en de laurier toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer even goed door .
plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 1/2 uur op een laag vuur sudderen .roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen.voeg ,wanneer het vocht te veel verdamt en het vlees nog niet gaar is,wat water toe.

schep de ontbijtkoek bij het vlees inde pan en laat het nog 15 min zachtjes doorkoken.verwarm de oven voor op 250 C.

vet de ovenschaal in met boter .schep het stoofvlees met alle ingredienten en het stoofvocht in de schaal en bedek het met een laagje aardappelpuree.

leg daarop de plakken appel en bestooi met de verkruimelde beschuit.

zet de jachtschotel ongeveer 15 min in de oven tot de bovenkant goudbruin is.



Bron

internet

Serveertip

volle ,ronde ,kruidige wijn .

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten