Bricks met aardappel en gehakt

  • Arabisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2008

In Marokko heten deze gevulde heerlijkheden "briouats", in Algerije en Tunesie heten ze "bricks"........
Hoe ze ook mogen heten, je kunt er eindeloos mee varieren en gebruik maken van verschillende vullingen, hartig en zoet.
Je kunt er rolletjes van maken, vierkantjes en driehoekjes.
Bakken in de oven is een optie maar frituren in hete olie kan ook.
Kortom: hier volgt weer zo`n lekker brickrecept....

Deel dit recept

Ingrediënten
200-250 gram rundergehakt;
1 grote fijngehakte ui;
3 fijngeknepen knoflooktenen;
zout, peper en harissa naar smaak;
1/2 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel ras-el-hanout;
een half bosje fijngehakte platte peterselie;
3 middelgrote aardappelen;
3 puntjes "La vache qui rit" smeerkaas;
filodeegvellen.
n.b.: heb je geen kurkuma en ras el hanout in huis, dan kan je ook gerust gehaktkruiden gebruiken.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil en was de aardappelen en kook ze in water met zout gaar.
Prak de aardappelen grof met een vork.

Fruit in een koekenpan in wat olie het gehakt, de fijngehakte ui, de geperste knoflook, de fijngehakte peterselie, de peper, zout en harissa naar smaak en schep alles goed door elkaar.

Vermeng in een kom de aardappelpuree met het gehakt mengsel en roer er de in kleine stukjes gesneden "La vache qui rit" doorheen.

Schep alles goed door elkaar, proef of er genoeg peper en zout in zit en laat het geheel afkoelen.

Bereidingswijze

Vouw met behulp van het filodeeg en de helemaal afgekoelde vulling vierkante of driehoekige bricks.

Bak de bricks in een voorverwarmde oven op 200 graden op een met bakpapier belegde of met wat olie ingevet bakblik na de brick bestreken te hebben met een kwastje olie.
Je kunt ze natuurlijk ook goudbruin en krokant bakken in de hete olie.
Laat ze in dat geval na het bakken goed uitlekken op keukenpapier.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Serveertip

Geef er een lekkere salade bij en een saus naar keuze.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten