VANILLE VLA

  • Multi-cultureel, Nagerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
350 ml melk
20 g suiker
16 g custard
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Roer met een garde een deel van de melk bij de custard. (goed glad roeren)
2. Kook in kookpan de rest van de melk met de suiker.
3. Voeg de kokende melk al roerende met een garde bij het custardpapje. (denk om maat van schaal)
4. Doe het terug in de kookpan en breng het al roerende met een garde aan de kook. (snel aan kook brengen)
5. Zodra de massa bindt, van het vuur af nemen en goed glad roeren met een houte lepel.(niet te lang de vla koken / tegen aanbranding, zodra het begin borrelen moet je het roeren en naar drie keer roeren en borrelen is het klaar)
6. Roer met een houten lepel tijdens het afkoelen op kamertemperatuur de vla om vliesvorming te voorkomen.( eerst op kamertemperatuur en later in koelkast plaatsen om smaak te versterken en bakterie werking tegen te gaan, 10 min voor serveren uit koelkast halen)
7. Doe de koude vla in een schone glazen schaal.
8. Server in glazen schaal op een bord.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten