1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met groene asperges en gerookte zalm

Risotto met groene asperges en gerookte zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2008

Ingrediënten 4 personen


250 gram risotto rijst ( liefst Arborio ) - 500 gram groene asperges - 1 klein sjalotje - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 glas witte wijn - 1 kruidenbouillontablet - 1 klein pakje boursin of andere kruidenkaas met knoflook - 150 gram gerookte zalm - 2 eetlepels geraspte pecorino kaas - klont roomboter


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem

Risotto met groene asperges en gerookte zalm
Risotto met groene asperges en gerookte zalm

Zaaalige risotto. Volgens mijn man: dit moet je vaker maken!!! We hebben gesmuld.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Asperges wassen. Van asperges onderste deel plm. 5 cm. en koppen verwijderen. Aspergekoppen apart houden. Overige deel in stukjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen. Zalm in reepjes snijden.

Bereidingswijze

Olie verhitten in pan met dikke bodem. Sjalotje hierin glazig bakken. Rijst toevoegen en meebakken tot korrels glazig zien. Wijn erbij. Aan de kook brengen en regelmatig roeren. Als het vocht is opgenomen verkruimelde bouillontablet, plm. 1/2 liter water en aspergestukjes toevoegen. Weer aan de kook brengen en regelmatig roeren. Als al het water is opgenomen de rijst proeven. Na plm. 15 minuten de aspergekoppen toevoegen. Na plm. 20 minuten moet de rijst gaar zijn, maar wel even proeven. Eventueel nog wat water toevoegen als de rijst nog niet helemaal gaar is. Vlak voor het opdienen de gerookte zalm en boursin door de rijst roeren.

Serveertip

Opdienen met geraspte pecorino en een klontje boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top