Echte (zalige) winter ovenschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

  • Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

  • Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

  • Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

  • Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

  • Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 - 1, 5 kg aardappels , kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 847,40 kcal
Koolhydraten 73,08 g
Eiwitten 40,48 g
Vetten 41,32 g
Benodigdheden
Pannen ( stuks); flinke ovenschaal; pureestamper; braadpan

Bereidingswijze

Kook de aardappels in de kippenbouillon. maak er een lekkere puree van door de aardappels te mixen met melk, klontje roomboter en flink wat nootmuskaat. Ondertussen staat de zuurkool te pruttelen met wat magere spekjes, een scheut room en met een flinke bodem water. Het vlees maak je als volgt: Braad 500 gr. rundergehakt rul aan met zout en peper naar smaak. Zorg dat het vlees lekker bruin wordt, dat komt de smaak van de jus ten goede. Voeg paprikapoeder toe, twee eetlepels (voor)gebakken uitjes, het sap van een geperste sinaasappel, beetje bruine suiker en een flinke theelepel sambal badjak.. Klein scheutje ketjap manis en een flinke scheut ketchup. Op smaak afmaken met 1 of meerdere van de ingredienten. Zorg dat alles redelijk "nat" blijft. zet de oven aan op 180 graden c. vul een flinke Ovenschaal met eerst de laag zuurkool, dan het vlees en vervolgens de aardappel puree. Beetje boter over de puree, en dan goudbruin bakken in ongeveer een half uur tot drie kwartier.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Doorsturen

Home Recepten