Echte (zalige) winter ovenschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2008
  • Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

  • Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

  • Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

  • Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

    Echte (zalige) winter ovenschotel

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 - 1, 5 kg aardappels , kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannen ( stuks); flinke ovenschaal; pureestamper; braadpan

Bereidingswijze

Kook de aardappels in de kippenbouillon. maak er een lekkere puree van door de aardappels te mixen met melk, klontje roomboter en flink wat nootmuskaat. Ondertussen staat de zuurkool te pruttelen met wat magere spekjes, een scheut room en met een flinke bodem water. Het vlees maak je als volgt: Braad 500 gr. rundergehakt rul aan met zout en peper naar smaak. Zorg dat het vlees lekker bruin wordt, dat komt de smaak van de jus ten goede. Voeg paprikapoeder toe, twee eetlepels (voor)gebakken uitjes, het sap van een geperste sinaasappel, beetje bruine suiker en een flinke theelepel sambal badjak.. Klein scheutje ketjap manis en een flinke scheut ketchup. Op smaak afmaken met 1 of meerdere van de ingredienten. Zorg dat alles redelijk "nat" blijft. zet de oven aan op 180 graden c. vul een flinke Ovenschaal met eerst de laag zuurkool, dan het vlees en vervolgens de aardappel puree. Beetje boter over de puree, en dan goudbruin bakken in ongeveer een half uur tot drie kwartier.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 20-01-2021

1974erwin.ben blij dat het jou ook goed gesmaakt heeft. Fijn om te lezen en tof dat je het ven liet weten.Dank je wel

1974erwin avatar
1974erwin 20-01-2021

vandaag gemaakt en was echt erg lekker. Bedankt voor het delen van je recept.

ruthbrock avatar
ruthbrock 11-01-2021

JornvanRaaak. is echt erg lekker. ik hoop dat het jou ook gaat smaken. Het is er ook echt de juiste tijd voor met deze kou

JornvanRaaak avatar
JornvanRaaak 11-01-2021

Klinkt goed, dit ga ik zeker een keer maken!

ruthbrock avatar
ruthbrock 02-03-2020

Joanne7 wat leuk dat je het eens met andere groente hebt geprobeerd. Leuk dat het goed gesmaakt heeft en bedankt voor je reactie

Joanne7 avatar
Joanne7 02-03-2020

In plaats van zuurkool heb ik rode kool gebruikt. Dit was ook erg lekker!

ruthbrock avatar
ruthbrock 12-02-2019

inetinus10, dank je wel voor je leuke reactie na het maken van dit recept. Heel leuk om te lezen dat het zo goed gesmaakt heeft. Fijne dag vandaag

inetinus10 avatar
inetinus10 11-02-2019

Overheerlijke schotel, vandaag gemaakt en er heerlijk van gesmuld. Gaan we zeker vaker eten

ruthbrock avatar
ruthbrock 10-01-2019

Joanne7, dank je wel voor je erg enthousiaste reactie. Fijn om te lezen dat het zo goed gesmaakt heeft. Fijne avond

Joanne7 avatar
Joanne7 10-01-2019

Dit is echt verrukkelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten