Citroentaart
- Internationaal, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 06-10-2008
Een absoluut verrukkelijke citroentaart die supereenvoudig te maken is......
Ingrediënten
250 gram speculaasjes;125 gram gezouten roomboter;
1 blikje gecondenseerde gezoete melk (397 gram)(meestal staan die blikjes in de supermarkt bij de koffiemelkafdeling);
3 citroenen en de schil van 1 citroen;
2 eieren.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3696,48 kcal |
Koolhydraten | 395,68 g |
Eiwitten | 62,68 g |
Vetten | 201,43 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de speculaasjes fijn en voeg daar dan de gesmolten boter aan toe en vermeng alles goed tot een stevig deeg.
Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.
Stort het speculaasdeeg in de vorm en verdeel goed over de bodem; strijk glad met de onderkant van een vochtige lepel.
Zet tenminste 1 uur in de koelkast.
Bereidingswijze
Klop de gecondenseerde melk en de eieren lang en luchtig (klop evt. de eiwitten van de eieren apart goed luchtig en spatel die door het mengsel), voeg er dan het sap van de drie citroenen en de geraspte schil van 1 citroen aan toe en klop alles weer goed door.
Het is belangrijk om alles heel goed luchtig te kloppen want anders blijft de taart plat.
Verdeel het citroenmengsel over het speculaasdeeg in de vorm en zet die in de oven.
Laat 15 minuten bakken.
Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Versier de taart naar keuze.....
Laatste reacties
Best lekker, maar je moet wel heel erg van zuur houden. De volgende keer gebruik ik minder citroen! En de bodem kan volgens mij wel met de helft van de boter! Ik heb melk + eigeel een kwartier gemixt, en het eiwit apart. In een klein bakblik werd hij toen bijna net zo hoog als op de foto.
Lekker recept! Maar iets te zoet voor ons. Iemand enig idee hoe het minder zoet kan? Ik heb trouwens we 15 minuten gemixt.
Ik heb de taart vorige week gemaakt en hij was zo lekker. Viel erg in de smaak! Dankjewel voor het recept.
Ik heb de taart nu in een kleiner bakblik (18cm) gebakken. Ziet er een stuk beter uit.
Het bakblik is 20 cm doorsnee. De taart wordt niet luchtig maar moet wel zo hoog zijn als de foto.......
Ik heb vandaag de taart gemaakt en hij is heerlijk. Ondanks dat het mij ook niet gelukt is om het luchtig te krijgen. Kan je misschien vertellen hoe lang je aan het kloppen bent en hoe groot het bakblik moet zijn?
Hoi Amber, neem je recept mee. Ziet er lekker uit. Groetjes Karin
Het bakblik dat je gebruikte was idd. te hoog. Ik raad een veel kleiner bakblik aan......
Hallo Amber, Lezend dat er echt lang gekopt moest worden, heeb ik dat ook ECHT lang gedaan. Het schuimde wel en de apart geklopte eiwitten er later onder geschept, maar het werd ook lang niet zo hoog als op de foto. Kun je even zeggen hoe groot het bakblik was dat je gebruikte? De mijne was 26 cm. Misschien had ik een veel kleinere moeten gebruiken? Vriendelijke groet, Sau
Jammer dat jouw taart niet geworden is wat je er van verwachtte,maar dit is een algemeen bekend recept (ik heb het niet zelf verzonnen, maar ik weet niet wie dan wel) en wordt overal ter wereld op dezelfde manier gemaakt. Dus ik weet niet wat er bij jou mis kan zijn gegaan. Het is ook écht heel belangrijk om alles goed luchtig te kloppen. groetjes, AMBER