Citroentaart

  • Internationaal, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2008

Een absoluut verrukkelijke citroentaart die supereenvoudig te maken is......

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram speculaasjes;
125 gram gezouten roomboter;
1 blikje gecondenseerde gezoete melk (397 gram)(meestal staan die blikjes in de supermarkt bij de koffiemelkafdeling);
3 citroenen en de schil van 1 citroen;
2 eieren.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de speculaasjes fijn en voeg daar dan de gesmolten boter aan toe en vermeng alles goed tot een stevig deeg.

Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.

Stort het speculaasdeeg in de vorm en verdeel goed over de bodem; strijk glad met de onderkant van een vochtige lepel.
Zet tenminste 1 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Klop de gecondenseerde melk en de eieren lang en luchtig (klop evt. de eiwitten van de eieren apart goed luchtig en spatel die door het mengsel), voeg er dan het sap van de drie citroenen en de geraspte schil van 1 citroen aan toe en klop alles weer goed door.
Het is belangrijk om alles heel goed luchtig te kloppen want anders blijft de taart plat.

Verdeel het citroenmengsel over het speculaasdeeg in de vorm en zet die in de oven.
Laat 15 minuten bakken.

Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Versier de taart naar keuze.....

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

robindemi1 avatar
robindemi1 02-04-2013

Best lekker, maar je moet wel heel erg van zuur houden. De volgende keer gebruik ik minder citroen! En de bodem kan volgens mij wel met de helft van de boter! Ik heb melk + eigeel een kwartier gemixt, en het eiwit apart. In een klein bakblik werd hij toen bijna net zo hoog als op de foto.

riny avatar
riny 29-01-2013

Lekker recept! Maar iets te zoet voor ons. Iemand enig idee hoe het minder zoet kan? Ik heb trouwens we 15 minuten gemixt.

mobiel_1352047212 avatar
mobiel_1352047212 05-01-2013

Ik heb de taart vorige week gemaakt en hij was zo lekker. Viel erg in de smaak! Dankjewel voor het recept.

Noormannen avatar
Noormannen 14-12-2012

Ik heb de taart nu in een kleiner bakblik (18cm) gebakken. Ziet er een stuk beter uit.

393amber1 avatar
393amber1 06-12-2012

Het bakblik is 20 cm doorsnee. De taart wordt niet luchtig maar moet wel zo hoog zijn als de foto.......

Noormannen avatar
Noormannen 06-12-2012

Ik heb vandaag de taart gemaakt en hij is heerlijk. Ondanks dat het mij ook niet gelukt is om het luchtig te krijgen. Kan je misschien vertellen hoe lang je aan het kloppen bent en hoe groot het bakblik moet zijn?

karin11213 avatar
karin11213 04-12-2012

Hoi Amber, neem je recept mee. Ziet er lekker uit. Groetjes Karin

393amber1 avatar
393amber1 02-12-2012

Het bakblik dat je gebruikte was idd. te hoog. Ik raad een veel kleiner bakblik aan......

sau avatar
sau 01-12-2012

Hallo Amber, Lezend dat er echt lang gekopt moest worden, heeb ik dat ook ECHT lang gedaan. Het schuimde wel en de apart geklopte eiwitten er later onder geschept, maar het werd ook lang niet zo hoog als op de foto. Kun je even zeggen hoe groot het bakblik was dat je gebruikte? De mijne was 26 cm. Misschien had ik een veel kleinere moeten gebruiken? Vriendelijke groet, Sau

393amber1 avatar
393amber1 01-12-2012

Jammer dat jouw taart niet geworden is wat je er van verwachtte,maar dit is een algemeen bekend recept (ik heb het niet zelf verzonnen, maar ik weet niet wie dan wel) en wordt overal ter wereld op dezelfde manier gemaakt. Dus ik weet niet wat er bij jou mis kan zijn gegaan. Het is ook écht heel belangrijk om alles goed luchtig te kloppen. groetjes, AMBER

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten