1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Speculaas
  6. Citroentaart

Citroentaart

  • Internationaal, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2008

Ingrediënten


250 gram speculaasjes;
125 gram gezouten roomboter;
1 blikje gecondenseerde gezoete melk (397 gram)(meestal staan die blikjes in de supermarkt bij de koffiemelkafdeling);
3 citroenen en de schil van 1 citroen;
2 eieren.



Citroentaart
Citroentaart

Een absoluut verrukkelijke citroentaart die supereenvoudig te maken is......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de speculaasjes fijn en voeg daar dan de gesmolten boter aan toe en vermeng alles goed tot een stevig deeg.

Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.

Stort het speculaasdeeg in de vorm en verdeel goed over de bodem; strijk glad met de onderkant van een vochtige lepel.
Zet tenminste 1 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Klop de gecondenseerde melk en de eieren lang en luchtig (klop evt. de eiwitten van de eieren apart goed luchtig en spatel die door het mengsel), voeg er dan het sap van de drie citroenen en de geraspte schil van 1 citroen aan toe en klop alles weer goed door.
Het is belangrijk om alles heel goed luchtig te kloppen want anders blijft de taart plat.

Verdeel het citroenmengsel over het speculaasdeeg in de vorm en zet die in de oven.
Laat 15 minuten bakken.

Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Versier de taart naar keuze.....

Dit recept is te vinden in:

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1


Reacties (27)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top