Marscarre`s met gepofte rijst en hazelnoten

  • Internationaal,
  • 30-60 min.
  • Marscarre`s met gepofte rijst en hazelnoten

    Marscarre`s met gepofte rijst en hazelnoten

    Marscarre`s met gepofte rijst en hazelnoten

  • Marscarre`s met gepofte rijst en hazelnoten

    Marscarre`s met gepofte rijst en hazelnoten

    Marscarre`s met gepofte rijst en hazelnoten

  • Marscarre`s met gepofte rijst en hazelnoten

    Marscarre`s met gepofte rijst en hazelnoten

    Marscarre`s met gepofte rijst en hazelnoten

Je kunt de heerlijkste hapjes maken met Mars-repen (of andere (goedkopere)chocolade/caramelrepen), zoals b.v. in onderstaand recept...

Deel dit recept

Ingrediënten
5 Marsrepen (of andere choco-caramelrepen);
ongeveer 80 gram gepofte rijst;
1 handvol grofgehakte hazelnoten;
40 gram gezouten roomboter;
50 gram pure chocolade
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de choco/caramelrepen in stukken, doe er de in stukken gesneden roomboter bij en laat alles heel langzaam smelten in een pannetje.

Voeg, als de massa geheel gesmolten is, de grofgehakte hazelnoten en de gepofte rijst toe.
Schep alles goed door elkaar.

Giet het mengsel in een niet al te grote vierkante vorm, strijk de bovenkant glad met de onderkant van een vochtige lepel en laat geheel afkoelen.
Zet evt. in de koelkast.

Bereidingswijze

Smelt de pure chocolade "au bain marie" of in de magnetron.

Besmeer de bovenkant van het inmiddels afgekoelde choco/caramel/noten/gepofte rijst-mengsel met de pure chocolade.
Bestrooi evt. met een beetje gepofte rijst of gehakte noten naar keuze.

Snijd het geheel als de chocolade hard geworden is in vierkantjes.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Serveertip

Zet in papieren vormpjes en leg op een mooie schaal.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

393amber1 avatar
393amber1

Doorsturen

Home Recepten