Garbure Eendensoep (Maaltijdsoep)
- Spaans, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-10-2008
Ingrediënten 4 personen
2 Geconfijte eendenpoten (Confit de Canard) in stukken,3 Grote aardappels in blokjes,
3 Wortels in blokjes,
1 Groene kool in stukjes,
1 Klein blikje witte bonen (met het sap ervan),
3 Geplette tenen knoflook,
1 Laurierblad,
Zout,
Peper.
Benodigdheden
Grote soeppanVoorbereiding
De gesneden groenten in een kookpot met water, (zoals voor soep) laten koken. Gedurende deze tijd de eendepoten goed ontvetten, zet ze in een matige oven of op een zacht vuurtje in een pan om van de rest van het vet te laten wegsmelten. De huid van de eendenpoten wegnemen. Snij de eendepoten in stukjes en doe de witte bonen in de soep. Breng het aan de kook. Wanneer de groenten gaar zijn de pan van het vuur halen. Laten afkoelen en voor het opdienen nog even goed opwarmen.
Bereidingswijze
Het gerecht wordt in feite beter van smaak als het pakweg een uur of zes vantevoren gemaakt is en goed is afgekoeld. De smaakstoffen vermengen zich door de soep en het wordt gebonden door het vrijgekomen zetmeel van de bonen.
Serveertip
Leg op de bodem van de borden wat reepjes van geroosterd brood (soldaatjes). Deze zuigen zich vol met de soep. Dit is de manier waarop het gegeten wordt door de locale bewoners van de Pyreneeen.
Smakelijk!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties