Rundergoulash met rijst

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2008

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram runderbraadlappen, in stukken
50 gram boter
3 uien, in dunne partjes
1 1/2 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
6 tomaten, in grote stukken
300 gram witte rijst
125 ml crème fraîche
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper.
Bak de stukken vlees in rondom bruin.
Verdeel de ui rond het vlees en bak alles nog 2-3 minuten.
Schep de paprikapoeder en de Italiaanse kruiden erdoor en bak nog 1 minuut.
Schep de tomaten door het vlees en voeg 1 theelepel zout en peper naar smaak toe.
Smoor de goulash afgedekt op zacht vuur in 2 1/2 - 3 uur gaar.
Zet de pan eventueel op een vlamverdeler als de goulash gaat koken; hij mag net tegen de kook aan zijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep de goulash ernaast.
Schep een flinke lepel crème fraîche op de goulash.

Laatste reacties

carolientje61 avatar
carolientje61 18-03-2009

Hoi, ik neem je recept mee en ga het morgen klaarmaken. Je hoort nog van me. groetjes Carin

heleen4 avatar
heleen4 05-10-2008

ik neem je recept mee. groeten Heleen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten