Uienquiche

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2008
  • Uienquiche

    Uienquiche

    Uienquiche

Simpele traditionele uienquiche

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6-8 plakjes bladerdeeg
3 eieren
4 grote rode uien
200 ml kookroom
200 gram oude kaas
olijfolie
verse tijm
zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, koekenpan, quichevorm

Voorbereiding

Ontdooi de bladerdeeg ongeveer 10 minuutjes vantevoren
Vet de quichevorm in
Verwarm de oven voor 200 graden

Snijd de uien in halve ringen
Strip de tijm van de takjes

Fruit de ui enkele minuten glazig in de koekenpan

Bereidingswijze

Beleg de quichevorm met de bladerdeeg en prik wat gaatjes in de onderkant
Breek de eieren boven een grote kom, mix de room, de kaas en de eieren erdoorheen. Strooi zout, peper en tijm erdoorheen.

Schep het mengsel in de quichevorm.
Plaats voor ongeveer 5 minuutjes in de oven onder 200 graden, verlaag de temperatuur naar 150 graden celcius en bak de taartjes totdat ze goudbruin ogen (zeg 20 - 30 minuten).

Serveertip

Haal de quiche uit de vorm en snijd in parten.
Serveer met een frisse salade (van bijvoorbeeld veldsla, tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes).

Laatste reacties

vegavisje avatar
vegavisje 16-08-2013

Wow, dit is echt super lekker!Net gegeten. Met een lekkere salade erbij, goed voor 3 personen. Dank je voor het recept. Lekker veel verse tijm in doen inderdaad.

mamamiamaria avatar
mamamiamaria 18-01-2013

ga ik vandaag maken, het is er wel geschikt weer voor!

willeke-s avatar
willeke-s 21-10-2008

Neem het graag van je mee ! Dank je wel. Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten