Gegrilde sardientjes met mosterdsaus

  • Frans,
  • 20-30 min.
  • Gegrilde sardientjes met mosterdsaus

    Gegrilde sardientjes met mosterdsaus

    Gegrilde sardientjes met mosterdsaus

Wij vonden ze heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
16 middel grote sardientjes 100 gr. paneermeel 50 gr. Parmezaanse kaas 2 takjes peterselie grof gemalen peper 1 eetlepel mosterd 1 dl mayonaise 1 eetlepel zure room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Grill

Voorbereiding

Haal de koppen van de sardientjes en verwijder ingewanden en middengraat (dit gaat heel gemakkelijk) Spoel ze af onder koud stromend water en droog ze op keukenpapier.

Bereidingswijze

Zet de grill op de hoogste stand. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas, de fijngeknipte peterselie en de peper. Doe dit mengsel in een diep bord. Haal de sardientjes erdoorheen en leg ze op het grillrooster.

Grill ze kort aan beide kanten, tot het korstje knapperig is. Maak in de tussentijd de saus door de mosterd, mayonaise en zure room luchtig te mengen,

Bron

Villa Felderhof

Serveertip

Serveer de sardientjes op warme borden en geef de saus er apart bij.
Stokbrood en 1 fles rosé op 7 C

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

stiny26 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten