Gegrilde sardientjes met mosterdsaus
- Frans,
- 20-30 min.
Wij vonden ze heerlijk
Ingrediënten 4 personen
16 middel grote sardientjes 100 gr. paneermeel 50 gr. Parmezaanse kaas 2 takjes peterselie grof gemalen peper 1 eetlepel mosterd 1 dl mayonaise 1 eetlepel zure roomBenodigdheden
Grill
Voorbereiding
Haal de koppen van de sardientjes en verwijder ingewanden en middengraat (dit gaat heel gemakkelijk) Spoel ze af onder koud stromend water en droog ze op keukenpapier.
Bereidingswijze
Zet de grill op de hoogste stand. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas, de fijngeknipte peterselie en de peper. Doe dit mengsel in een diep bord. Haal de sardientjes erdoorheen en leg ze op het grillrooster.
Grill ze kort aan beide kanten, tot het korstje knapperig is. Maak in de tussentijd de saus door de mosterd, mayonaise en zure room luchtig te mengen,
Bron
Villa Felderhof
Serveertip
Serveer de sardientjes op warme borden en geef de saus er apart bij.
Stokbrood en 1 fles rosé op 7 C