1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Gegrilde sardientjes met mosterdsaus

Gegrilde sardientjes met mosterdsaus

  • Frans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2008

Ingrediënten 4 personen


16 middel grote sardientjes

  • 100 gr. paneermeel
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • 2 takjes peterselie
  • grof gemalen peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 dl mayonaise
  • 1 eetlepel zure room

  • Verder heb je nodig


    Grill


    Wij vonden ze heerlijk

    Deel dit recept

    Ontdek meer:

    Voorbereiding

    Haal de koppen van de sardientjes en verwijder ingewanden en middengraat (dit gaat heel gemakkelijk) Spoel ze af onder koud stromend water en droog ze op keukenpapier.

    Bereidingswijze

    Zet de grill op de hoogste stand. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas, de fijngeknipte peterselie en de peper. Doe dit mengsel in een diep bord. Haal de sardientjes erdoorheen en leg ze op het grillrooster.

    Grill ze kort aan beide kanten, tot het korstje knapperig is. Maak in de tussentijd de saus door de mosterd, mayonaise en zure room luchtig te mengen,

    Serveertip

    Serveer de sardientjes op warme borden en geef de saus er apart bij.
    Stokbrood en 1 fles rosé op 7 C

    Bron

    Villa Felderhof



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26


    Reacties (1)



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
    Leuk kookboek om te volgen
    ?
    Meest bekeken
    Kooktip!
    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Scroll voor meer recepten
    Top