1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pimmetje`s Pilaf

Pimmetje`s Pilaf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2008

Ingrediënten 4 personen


500 gram Hamplappen, 1 grote ui, 1 pak gezeefde tomaten, 75 cc ketjap manis, halve tl. sambal, snufje gemberpoeder, litersblik perziken op siroop, allesbinder, knoflook, zout en peper


Verder heb je nodig


Braadpan


Een heerlijk gerecht waar jong en oud dol op is!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de hamlappen in blokjes van 1,5 cm. Laat de perziken uitlekken en bewaar het sap. Snipper de ui. Snijd een teentje knoflook heel fijn.

Bereidingswijze

Doe peper en zout over de blokjes vlees en braad ze in een braadpan rondom bruin in een ruime hoeveelheid boter. Doe er daarna de gesnipperde ui, de knoflook en gemberpoeder bij en fruit dit even mee.
Voeg het sap van de perziken, de gezeefde tomaten, de ketjap en de sambal toe aan het vleesmengsel. Breng alles aan de kook en laat dit ongeveer 1,5 uur zachtjes pruttelen tot het vlees goed gaar is. Roer regelmatig door. Snijd de perziken in blokjes en voeg toe aan de saus. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat het geheel nog even zachtjes koken zodat de perzik goed warm kan worden. Bind de saus zonodig met allesbinder.

Serveertip

Serveer met rijst en eventueel een lekkere frisse salade!

Je kunt dit gerecht ook met kipfilet maken. (Je moet de kooktijd dan aanzienlijk verkorten!)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimmetjuh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimmetjuh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top