Mexicaanse bladerdeeghapjes

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2008
  • Mexicaanse bladerdeeghapjes

    Mexicaanse bladerdeeghapjes

    Mexicaanse bladerdeeghapjes

8 hapjes

Deel dit recept

Ingrediënten
175 g Varkensgehakt
• 1 eetlepel sesamzaad
• 1 sjalotje (fijngesnipperd)
• ½ eetlepel boter
• 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
• 8 plakjes bladerdeeg
• snufje zout
• snufje peper (versgemalen)
• 1 ei (losgeklopt)
• 50 g maïskorrels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Bereidingswijze

Meng in een kom het gehakt, Mexicaanse kruiden, sjalot, maïskorrels en ½ ei. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
3. Vet een bakplaat in met boter. Snijd elk plakje bladerdeeg in vier even grote vierkante deeglapjes.
4. Verdeel het gehaktmengsel over 8 plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
5. Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes. Bak de 8 Mexicaanse bladerdeeghapjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
6. Leg de Mexicaanse bladerdeeghapjes op een schaal en serveer deze warm.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten