Sardinegehakthapjes

  • Marokkaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2008
  • Sardinegehakthapjes

    Sardinegehakthapjes

    Sardinegehakthapjes

Sardientjes kan je op verschillende manieren bereiden; door de bloem halen en dan lekker krokant bakken in de olie is een optie, ze vullen met een mengsel van ui, koriander, peterselie en specerijen is ook niet te versmaden (ik zet de link daarvan onder het nu volgende recept), maar probeer dit ook eens:

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo sardientjes;
6 tenen knoflook;
2 eieren;
60 gram bloem;
20 gram komijnpoeder;
20 gram scherpe rode paprikapoeder;
olijfolie;
1 citroen;
zout naar smaak.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de sardientjes schoon (haal de koppen eraf en de ingewanden eruit, staart er af).
Prak de sardientjes in stukjes en vermeng die met de geperste knoflooktenen, de losgeklopte eieren, de bloem, zout naar smaak en de specerijen.
Maak van dat mengsel balletjes ter grootte van een ei en maak die iets plat.
Bak ze in de hete olijfolie aan beide zijden goudbruin en serveer met partjes citroen.


Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Serveertip

Andere recepten voor het bereiden van sardines:
GEVULDE SARDINES
TAJINE VAN SARDINEBALLETJES
SARDINES IN CHERMOULASAUS

Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 22-01-2009

ok weer toegevoegd haha gr. anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten