1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. krachtige borsjt

krachtige borsjt

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-09-2008

Ingrediënten 8 personen


Ruderschenkel +/- 500 g, 1 grote ui, 100g selder, 100g wortel, 250g aardappel, 150 gwitte kool, 2 gekookte bietjes, 150 g gehakt, peterselie(stelen), knoflook, tijm, pepertje, 1 jeneverbes, 3 kruidnagelen, snuf nootmuskaat, beetje sinaasappelzeste, bouillonblokjes, zout en peper. Om erbij te serveren: zure room of ingedikte volle yoghurt.



Traditionele Russische soep, krachtig en lekker op druilerige dagen. De perfecte manier om bietjes te ontdekken en lekker te vinden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een krachtige bouillon van de schenkel met ui, selder, wortel, peterseli, knoflook, tijm, pepertje, jeneverbes, kruidnagel, nootmuskaat en geraspte schil van de sinaasappel. Laat minstens 5 uur zachtjes trekken en haal het schuim en vet eraf.
Voeg bouillonblokjes, zout en peper naar smaak toe.

Bereidingswijze

Zeef de bouillon, Snijd de aardappelen doormidden en dan in plakjes van een cm, snijd de witte kool in fijne sliertjes, rasp de bietjes en laat het sap niet verloren gaan.

Haal het vlees van de schenkel en voeg het in stukjes aan de bouillon toe. Maak van het gehakt kleine balletjes, voeg ze samen met aardappelen en kool toe aan de heldere bouillon en laat 20 minuutjes zachtjes garen. Voeg vlak voor het serveren de helft van de geraspte bietjes toe. Druk het sap uit de andere helft van de bietjes en doe het bij de soep om een mooie rode kleur te krijgen. Voeg als laatste nog een klein scheutje sinasappelsap toe.

Serveertip

Serveer met donker boerenbrood, zure room of ingedikte yoghurt en wat gesnipperde peterselie. Succes verzekerd.

Bron

Eigen recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _infinity_


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _infinity_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top