Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Peren/chocoladetaartjes

Peren/chocoladetaartjes

Door: 393amber1

  • Arabisch, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2008

Ingrediënten


Een rol of pakje bladerdeeg (rollen bladerdeeg worden verkocht in de koeling van de supermarkt en pakjes diepvries bladerdeeg moet je eerst laten ontdooien);
2 eieren;
200 gram dikke room;
80 gram suiker;
50 gram geraspte chocolade (melk of puur naar keuze);
1 zakje vanillesuiker;
2 of 3 geschilde en in stukjes gesneden peren.


Peren/chocoladetaartjes
Peren/chocoladetaartjes

Met het Suikerfeest in aantocht kan je nooit genoeg koekrecepten hebben, dus hier komt er weer een.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed 6 ingevette kleine taartvormpjes met het bladerdeeg en prik de bodems een paar keer in met een vork.

Bereidingswijze

Verdeel de stukjes peer over de bakvormpjes.

Klop de eieren met de suiker, de vanillesuiker en de room en verdeel dat mengsel over de bakvormpjes.

Strooi de chocoladerasp over de inhoud van de bakvormpjes.

Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartjes ongeveer 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.(kijk af en toe of de taartjes niet te bruin bakken)

Haal de taartjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Bestrooi ze opnieuw met wat chocoladerasp.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top