Variatie op nasi van de chinees

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-2008
  • Variatie op nasi van de chinees

    Variatie op nasi van de chinees

    Variatie op nasi van de chinees

  • Variatie op nasi van de chinees

    Variatie op nasi van de chinees

    Variatie op nasi van de chinees

  • Variatie op nasi van de chinees

    Variatie op nasi van de chinees

    Variatie op nasi van de chinees

  • Variatie op nasi van de chinees

    Variatie op nasi van de chinees

    Variatie op nasi van de chinees

  • Variatie op nasi van de chinees

    Variatie op nasi van de chinees

    Variatie op nasi van de chinees


Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed.

Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR NASI GROENTE EN VLEES

100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf)
1 middelgroot ui,fijn
3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden

75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden
75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden)
1 ei, geklopt
zout
een heel klein mespunt ve-tjin
zonnebloemolie voor opbakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Voorbereiding

VOOR KOKEN VAN RIJST:
2 kop langkorrel surinaamse rijst, goed gewassen tot water helder zijn.
2+1/2 kop kippenbouillion (d.w.z. 600 ml kippenbouillon, maar met een kippenbouillonblokje voor 250 ml boullion gemaakt) Mijn zoon heeft een vriend die zijn vader een Chinese restaurant heeft en schijnbaar gebruiken ze Chinese kippenbouillon. Dit is ook blijkbaar in Chinese toko`s verkrijgtbaar.
zout
zwarte peper
en een heel kleine mespunt ve-tjin (heel goed uitkijken met hoeveelheid je gebruik zomaar teveel en van te veel kan jij hartkloppingen krijgen)

KOKEN VAN RIJST:
1. Kook rijst voor 15 min op laagste pit met vlamverdeler onder pan.
2. Doen rijst in grote platte bak en laat rijst uitdampen en koud worden. Wel af en toe erin roeren met een vork om te voorkomen dat de rijst aan elkaar gaan plakken.

Bereidingswijze

VOOR MAKEN VAN NASI:
1. Fruit aan in een wok met olie de ui, rodepeper, prei, ham, gewokte vlees, zout en ve-tjin tot zacht maar nog stevig.
2. Schep de gewokte groente en vlees na de ene helft van wok en voeg beetje voor beetje de roerei toe en roer stevig om korrelrige roerei te maken. Zorg steeds dat die ei bijna gestold is voor je meer ei toevoegen.
3, Als alle ei gestold zijn voeg je in portjes de rijst toe terwijl je het op middelhoog vuur bakken.
4. Bak verder tot de rijst goed warm is.

Serveertip

BIJGERECHTEN:

koeproek

Varkenssaté met pindasaus

Zoetzure kip
hele plakjes ham van vleeswaren
spiegelei

tomatensalade

Loempia met saus
sambal oelek
spiegel-ei

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 27-01-2021

Bij de eerste hap van mijn man... mmmm dat is lekker. Jammer, dat Deon dit zelf niet meer kan lezen. Staat favoriet bij ons. Lekker compleet gemaakt met zelfgemaakte atjar en een saté van varkenshaas. Het was smullen.

pwiggers avatar
pwiggers 30-04-2017

Vandaag weer de lekkere nasi van Deon gemaakt. Zelf kan hij dit niet meer lezen, maar de nasi is heerlijk. Echt van de Chinees.

Wietske050 avatar
Wietske050 17-03-2016

geen vetsin gebruiken svp. dat is een heel gemeen goedje!

tat2mama avatar
tat2mama 02-07-2015

Is onwijs lekker dankje 😃

vlinder07 avatar
vlinder07 03-03-2014

Heerlijk! Bedankt voor je recept!

mikoo avatar
mikoo 05-12-2013

Eenvoudig, maar lekker. Zelfs mijn twee-jarige smulde ervan. En dat wil wat zeggen!

joost026 avatar
joost026 30-10-2013

op dit moment zeker onze favoriete nasi.groet joost

deonart avatar
deonart 21-05-2013

Bedankt Lisa94. voor de geplaatste foto.. ziet er goed uit..

kimmimi avatar
kimmimi 15-12-2012

was heeeerlijk groetjes kim

estherbakermans avatar
estherbakermans 10-12-2012

ik neem hem mee deon lijkt mij lekker groetjes esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten