Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pindasaus
  6. Varkenssaté met pindasaus

Varkenssaté met pindasaus

Door: deonart

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-09-2008

Ingrediënten 4 personen


500 g varkenshaas in blokjes of schouderkarbonade in blokjes van 3x3 cm

1/2 potje pindakaas
2 vol t uienpoeder
1 t knoflookpoeder
1 t sambal
1 t zout
1 t bruine suiker
150 ml kippenbouillon of melk helft kippenbouillon en helft melk
1 e sojasaus
1 e citroensap
1 t gemberpoeder


pindasaus maken
Meng vlees door pindasaus

Ik maak altijd genoeg sat en wat overblijft vries ik in voor een volgend keer.

Rauwe sat

Leg sat op een ingevette bakplaat

Sat 40 min. roosteren
Sat met pindasaus

Een snelle pindasaus, maar wel mijn lekkerste pindasaus voor varkens-saté.
Kan ook op BBQ.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook alle ingrediënten tezamen tot er een gladde pindsaus is verkregen en laat afkoelen.
2. Marineer blokjes vlees in pindasaus voor tenminste twee uur.
3. Rijgt vlees aan stokjes en grilleer gaar en goudbruin van kleur.
4. Maak overgebleven pindasaus warm en verdeel over saté op schaal.

Serveertip

Kan ook met kipfilet gemaakt worden.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top