Broccoli-knoflooksoep
- Italiaans, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-04-1999
Italiaanse soep
Ingrediënten
15 teentjes knoflook1 stronkje broccoli
4 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
4 1/2 dl melk
4 1/2 dl bouillon
creme fraiche naar smaak
paprikapoeder
Voorbereiding
Breng water aan de kook en laat de teentjes knoflook 1 min meekoken (of 1/2 minuut,als ze aan de kleine kant zijn).Haal ze uit het wa- ter,schil ze en maak ze fijn.Snijd de broc- coli in roosjes en maak kleine stukjes van de steeltjes (snijd de meest houterige delen weg).Kook de broccoli tot ze zacht is en giet ze af (vang het kookvocht op).
Bereidingswijze
Smelt de boter in een sauspan en fruit er de knoflook in.Voeg de bloem, zout en peper snel toe, blijf een min doorroeren en voeg dan de melk en de bouillon toe.Klop met een garde tot de soep bindt.Pureer de broccoli in de keukenmachine met een beetje van de saus en blijf saus toevoegen tot alle broccoli fijn is gemaakt.Kruid naar smaak bij en maak de soep met creme fraiche op de gewenste dik- te.
Serveertip
Serveer de soep met een beetje paprikapoeder erover.
Laatste reacties
Wat een heerlijke soep! Ik heb een deel van de boter vervangen door olijfolie. Je schrijft niet wat er met het broccoli-kooknat moet gebeuren; ik heb er de bouillon van gemaakt. Groet, Marijke