Molsla uit de Provence

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gram molsla of veldsla
4 aardappelen, of kant-en-klare aardappelblokjes
4 hardgekookte eieren
2 tomaten
1 teen knoflook
100 gram spekblokjes
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
4 eetlepels tomatenpuree
snufje suiker
peper, zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spekblokjes bakken en uit laten lekken. Evt aardappelen koken, af laten koelen en in blokjes snijden(of kant-en-klare aardappelblokjes even koken of bakken). Snijd de eieren en tomaten in schijfjes.

Meng voor de saus de tomatenpuree met de suiker, azijn, olijfolie en zout en peper tot een gladde saus.

Meng de sla met de spekjes, aardappelen en tomaten en roer vervolgens de saus er doorheen. Leg de eieren bovenop de salade.

Bron

Via-via-via

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bcdkasbank avatar
bcdkasbank

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten