1. Home
  2. Recepten
  3. Creme brulee
  4. Creme Brulee

Creme Brulee

Door: ina6

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-09-2008

Ingrediënten


2 dl. volle melk
2 ½ dl. room
1 vanillestokje, opengesneden
100 gram suiker
5 eierdooiers.
4 eetlepels rietsuiker


Verder heb je nodig


Mixer
aluminiumfolie
in koelkast laten afkoelen


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Merg uit het vanillestokje schrappen. Het stokje aan de melk toevoegen.
Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen. Langzaam laten afkoelen.

Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven. Al roerend de room erbij gieten. Eierdooier en vanillemerg erbij en plm. 3 minuten kloppen met de staafmixer. Het mengsel overdoen in ramekins en 45 minuten, au bain marie, in een oven van 120 ° C., gaar laten worden,afgedekt met aluminiumfolie.

Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden.
Presentatie: de creme brulee bestrooien met een laagje rietsuiker of maple sugar en met de hobbybrander of speciaal brulee-brandertje laten
caramelliseren. Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje smelt en de crème brulee, koud blij



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina6
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top