Vegetarische risotto met courgette
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-09-2008
Heerlijke snelle en romige risotto met salade!
Ingrediënten 2 personen
200 gram risottorijst100 gram gorgonzola
50 gram geraspte extra belegen of oude kaas
1 rode ui
1 courgette
200 gram sperzieboontjes
100 ml droge witte wijn
300 ml kruidenbouillon
olijfolie
zout, peper
kerstomaatjes
rucola
pijboompitjes
Benodigdheden
diepe koekenpan, kookpan, kleine koekenpanVoorbereiding
Snijd de ui in kleine stukjes
snijd de courgette in blokjes en bestrooi met wat zout
snijd de gorgonzola in blokjes
Breng water aan de kook
voeg sperziebonen toe en kook enkele minuten
verhit olijfolie in een pan, fruit de ui, zet het vuur laag en voeg de courgette toe, smoor ongeveer vijf minuutjes
giet de sperziebonen af, plaats apart in een schaal tezamen met de voorbereide ui en courgette
rooster de pijnboompitjes in de kleine koekenpan
was en snijd de kerstomaatjes
meng met de rucola en wat olijfolie. bewaar de pijnboompitjes apart tot het serveren.
Bereidingswijze
verhit ongeveer 3 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de risottorijst toe, alsmede de wijn, zet het vuur laag
laat de wijn bijna verdampen, voeg een scheut bouillon toe
als dit weer bijna verdampt is doe je er nog een scheutje bij, herhaal totdat al het vocht is opgenomen
schep de groenten, gorgonzola en de helft van de geraspte kaas toe, schep door de risotto totdat de kaas gesmolten is
breng op smaak met zout en peper, haal van het vuur, plaats een deksel op de pan en laat nog enkele minuutjes staan
Serveertip
Schep de risotto op de borden, plaats de salade ernaast.
Strooi de rest van de geraspte kaas over de risotto en de pijnboompitjes over de salade. Eet smakelijk!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties