Kippensoep (Slowcooker/Crockpot)

  • Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2008

Mijn onovertroffen kippensoep waar je bij een griepje zo beter van wordt en waar de kinderen weer voor thuis komen eten

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 kippenpoten of stuk soepkip van ong 650gr.
1 kippenbouillonblokje
bos verse selderij
wat groente als:
dun preitje, handje tauge, wat champignons, uitje heel fijngesneden, kleine wortel, of gebruik je fantasie
1 citroen
250 gr rundergehakt
zout en peper, laurierblaadje, wat kruidnageltjes in een ui,
beetje worcestersaus (als je het hebt anders is maggi ook lekker)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een Slowcooker/crockpot of een pan die goed afsluit en een sudderplaatje of een petroleumstel.

Voorbereiding

Doe (sávonds) in de slowcooker: de afgespoelde kip, een ui met wat kruidnageltjes erin, wat takjes selderij, een wortel in stukjes, de kruiden en het bouillonblokje. Giet er kokend water op zodat de pan voor 3/4 gevuld is. Zet de pan op low en laat het de hele nacht lekker staan, als je wakker wordt geurt je huis heerlijk ouderwets naar kippensoep en je hebt nog nooit zo`n lekkere bouillon gehad. Heb je geen slowcooker, zet dan `smorgens of `smiddags een pan met dezelfde inhoud op het laagste pitje en een sudderplaatje op je gas, of op het petroleumstel. Niet weggaan en het af en toe controleren. Het mag niet koken, zachtjes "trekken" is voldoende.
Snijd vlak voor je de soep gaat maken het preitje klein, de champignons in plakjes en pers de citroen uit. snijd de selderij fijn.
Na ong 10uur in de slowcooker en ong 3uur op de andere manier (let op! niet koken) is de bouillon gaar. Giet hem door een zeef in een andere pan. Leng het zonodig nog wat aan met water tot de gewenste hoeveelheid. De bouillon is vrij sterk dus dat kan best.

Bereidingswijze

Zet deze op een zacht vuurtje. Ondertussen pluk je het gare kippenvlees van de poten. Gooi wat in de zeef zit weg. Doe deze meteen in de soep en ook het citroensap en de kruiden kan erin. Maak kleine gehaktballetjes van het gehakt met wat gehaktkruiden en doe ze er gelijk bij. Dan de plakjes champignon, de fijn gesneden ui en selderij erin. Dat even gaar laten worden en dan de prei en de tauge. Laat de soep nog ong vijf minuten zachtjes doorpruttelen en uitdoen. Proef even of het pittig genoeg is en anders er iets worcestersaus of maggi of nog een bouillonblokje naar smaak bijdoen. Natuurlijk kan je er nog van alles naar smaak aan toevoegen: vermicelli etc.
Deze soep smaakt heerlijk vers en het citroensap maakt het helemaal af.

Serveertip

Lekker met bruin stokbrood met kruidenboter.

Laatste reacties

iphone_1288425719 avatar
iphone_1288425719 30-01-2017

Paar dagen geleden de hachee gemaakt, heerlijk! Gisterenavond de kippensoep ingredienten in de slowcooker en de timer op 10 uur. Kom ik zojuist beneden met nog 55 minuten op de timer zie ik dat de boel borrelt, dus kookt.... Wat doe ik fout? Ik heb een Crockpot CR507 welke ik een paar dagen geleden gekocht heb. Stand laag en me aan het recept gehouden. Had ik koud water erbij moeten doen ipv kokend?

orphan avatar
orphan 30-12-2014

dank je deze ga ik morgen maken zal vast heel lekker z zijn Groet judith

Purrie avatar
Purrie 19-12-2014

Vandaag gemaakt... ik heb geen slow cooker maar op een plaatje ging het goed, ik heb het 3 1/2 uur laten trekken. Geweldig lekker! Ik had heel veel bouillon en meer kip erin (hele kip op de borstfilets na) dus de helft van het vlees en 1/3 van de bouillon daar maak ik morgen ragout van. Mmmmm. Nogmaals heel veel dank!

Purrie avatar
Purrie 16-12-2014

Heerlijk recept! Dank, ik ga het maken deze winter

magdas avatar
magdas 16-12-2014

Heerlijk om kippenbouillon te maken in de slow cooker. Echt lekker en kippenbouillonblokje was een prima toevoeging. Van een beetje bouillon en kippenvlees ook nog 16 bitterballen gemaakt van Molenmeisje.

orphan avatar
orphan 16-02-2014

dank je voor het recept Groet judith

orphan avatar
orphan 16-02-2014

linkt goed ik doe er ook balletjes in van kippengehakt

moonuutgrunn avatar
moonuutgrunn 15-04-2010

Het staat hier nu op en ruikt zaaaalig! ik doe er alleen balletjes in van kippengehakt, om in de kip-sfeer te blijven..

karingin avatar
karingin 26-09-2009

Klinkt goed zo``n slowcooker! Maaruhm, als de bouillon toch vrij sterk is, waarom dan nog een bouillonblokje toevoegen?

moniquekookt avatar
moniquekookt 26-10-2008

Ik ga het ook proberen in m``n slowcooker (net nieuw dus moet nog even alles uitvinden:) Louise tipte me naar jouw recept, lijkt me erg lekker. Welke inhoudsmaat slowcooker gebruik je hiervoor? groetjes, Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten