Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lasagne
  6. Lasagne met kip en ham

Lasagne met kip en ham

Door: dolinda2

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2008

Ingrediënten 4 personen



  • boter om in te vetten
  • 14 vellen voorgekookte lasagne
  • 8,5 dl bechamelsaus, uit een zakje of gemaakt (zie voorbereiding)
  • 85 gram verse parmezaanse kaas

SAUS VAN KIP EN PADDESTOELEN:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 225 gram wilde paddestoelen, in plakjes
  • 300 gram kipgehakt
  • 85 gram kippenlevertjes, fijngesneden
  • 115 gram parmaham, in stukjes
  • 1,5 dl marsala
  • 280 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • zout en peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal
Braadpan

Lasagne met kip en ham
Lasagne met kip en ham

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als je zelf bechamelsaus wilt maken doe je dat zo:
Smelt 5 eetlepels boter in een steelpan en roer er 5 eetlepels bloem door. Laat de bloem 2 minuten meebakken. Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje 6 dl melk toe zodat een stevige saus ontstaat.
Zet de pan terug op het vuur en breng het mengsel aan de kook. Blijf roeren tot de saus is ingedikt.
Roer 1 losgeklopt ei erdoor en maak op smaak met zout en peper. Roer er de helft van de totaal benodigde parmezaanse kaas doorheen zodra de saus een beetje afgekoeld is.

Bereidingswijze

Verwarm voor de saus de olijfolie in een pan en bak hierin de ui, het knoflook en de paddestoelen al roerend 6 minuten.
Voeg het kipgehakt, de levertjes en de ham toe en bak alles nog 12 minuten, tot het vlees bruin is.
Roer de marsala, de tomatenblokjes, het basilicum en de tomatenpuree erdoor en laat het mengsel 4 minuten doorkoken. Voeg zout en peper toe, doe het deksel op de pan en laat het mengsel 30 minuten pruttelen. Roer alles na een half uur door en laat het dan nog 15 minuten zonder deksel zachtjes koken.
Vet een Ovenschaal in met de boter, Verdeel lasagnebladen over de boter, schep hierop een laagje paddestoelensaus en daarop een laagje bechamelsaus. Herhaal dit twee keer en eindig met een laagje bechamelsaus. Strooi hierover de geraspte kaas en bak het gerecht in een voorverwarmde oven op 190°C goudbruin.
Serveer direckt.

Bron

Ovengerechten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dolinda2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top