1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Saffraanrijst

Saffraanrijst

  • Marokkaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-2008

Ingrediënten


500 gram basmatirijst;
4 uien;
1 gram saffraanpoeder;
½ bosje verse kervel;
½ bosje verse koriander;
arachideolie;
zout en zwarte peper naar smaak.


Saffraanrijst
Saffraanrijst

Lekker bij kip- en vleesgerechten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en hak de uien.
Was de kruiden.
Kook in twee verschillende pannen water met zout een hoeveelheid rijst van 400 gram en een hoeveelheid van 100 gram.
Voeg de saffraanpoeder bij de kleinste hoeveelheid rijst.
Laat de rijst ongeveer 20 minuten koken en giet af.
Fruit de gehakte uien in de olie tot ze doorzichtig worden.
Vermeng de uien met de twee soorten rijst.
Warm het geheel goed door, voeg er peper naar smaak aan toe en versier met de kervel en de korianderblaadjes.

Bron

Mijn weblog(klik)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top