chocoladewentelteefjes

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-09-2008

dit heeft mijn oudste dochter op school leren maken en ze vond het leuk om te doen en het was weer eens wat anders dan gewone wentelteefjes

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
50 gr pure chocolade , 1,5 dl melk 1 ei , 4 el frambozenjam zonder pitjes , 2 el rum ( naar keuze ) , 8 dikke sneden brood ( wit ) boter of olie om in te bakken 1/2 tl kaneelpoeder , 40 gr witte basterdsuiker ,
lobbig geklopte slagroom .
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
garde , koekepan , steelpan ,

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze onder voortdurend roeren met de melk tot de chocolade gesmolten is laat dit even afkoelen . Klop het ei in een grote kom en voeg de warme chocolade melk toe. Verwarm de frambozenjam eventueel met de rum en houd dit warm . Snijd de korsten van het brood en snijd elke snee in 2 driehoeken. Doop elke brooddriehoek in het chocolademengsel . Verwarm de boter of de olie en bak de driehoeken 2-3 min tot ze krokant zijn . Draai ze een keer om . Vermeng de kaneelpoeder met de basterdsuiker en strooi het over de wentelteefjes . Serveer met warme jam en een beetje geslagen room

Bron

het recept kwam van mijn dochter d`r school verder heb ik geen idee waar hun het vandaan hebben

Serveertip

VARIATIETIP :
Gebruik voor dit gerecht ook eens brioche of vruchtenbrood .

Laatste reacties

psycho_bitch avatar
psycho_bitch 13-10-2008

hoi hoi als je dit recept mee neemt laat dan een reactie achter groetjes psycho_bitch

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten