Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Stroganoffsaus

Stroganoffsaus

Door: arvey

  • Russisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-09-2008

Ingrediënten 2 personen


2 sjalotjes, halve ui, 2 tot 4 teentjes knoflook, halve paprika, half bakje champignons, pakje passato di pomodoro, 250 ml slagroom, peper, zout, cognac, wodka, bieslook, peterselie, 3 el boter


Verder heb je nodig


Goede koekenpan, bij voorkeur zonder anti-aanbaklaag


De originele Stroganoffsaus - heerlijk bij een stukje ossenhaas of chateaubriand

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de sjalotjes, de ui, de paprika, de bieslook en de peterselie en snij de champignons in plakjes.

Bereidingswijze

Laat een Koekenpan zonder anti-aanbaklaag op hoog vuur goed heet worden en smelt de boter. Voeg de sjalotjes toe en bak ze glazig. Voeg de champignons, de uitgeknepen knoflook en de ui toe en bak even mee. Voeg de paprika toe en laat goed heet worden. Haal de pan van het vuur en blus af met een flinke scheut cognac; hou de pan iets schuin zodat de cognac aan één kant van de pan blijft. Wacht even tot de cognac meekookt en hou de pan dan schuin boven het vuur, waardoor de cognacdampen vlam vatten. Haal de pan weer van het vuur en voeg vanaf de niet-brandende kant een goede scheut wodka toe. Zet de pan weer op het vuur en laat de wodka vlam vatten. Flambeer het geheel kort en blus af met de passato (doe de hoeveelheid een beetje op gevoel). Voeg de room toe, roer alles goed door en laat heet worden. Afmaken met peper en zout, bieslook en peterselie.

Serveertip

Als je een goede gasbrander hebt is het leuk de saus aan tafel te bereiden. Laat hem na het bereiden op zacht vuur een klein beetje inkoken, schep de saus royaal over een medium gebakken stukje ossenhaas.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arvey
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top