Amandel-feeenvingers

  • Marokkaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2008

Een heerlijk Marokkaans gebakje gevuld met amandelspijs; lekker om te maken voor het Suikerfeest of zomaar, als onderdeel van een Marokkaanse theetafel (of koffietafel natuurlijk).

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg:
25 cl. creme fraiche;
300 gram bloem;
mespuntje zout.

Voor de vulling:
250 gram amandelspijs;
1 geraspte (onbehandelde) sinaasappelschil;
50 gram sesamzaad;
1 eiwit.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het deeg:
Doe de creme fraiche in een kom, voeg daar de met het zout vermengde bloem beetje bij beetje aan toe tot een samenhangend deeg ontstaat (als het deeg niet stevig genoeg is voeg dan nog een beetje extra bloem toe).
Kneed het deeg goed tot het soepel is.
Stop het deeg in een plastic zak.

De vulling:
Vermeng de amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil.
Maak een lange dunne " worst" van de amandelspijs.

Bereidingswijze

Rol vervolgens het deeg uit tot een zeer dunne, rechthoekige plak.
Plaats de amandelspijs op de deegplak en rol op tot er een lange dunne rol ontstaat.
Snijd deze lange rol in kleine stukken.
Klop het eiwit los en doop de beide uiteinden van elk klein " worstje" in het eiwit en vervolgens in het sesamzaad.
Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Laat ze dan afkoelen op een rooster.

Bron

Mijn weblog(klik)

Serveertip

Leg de feeenvingers op een mooie schaal en presenteer ze bij een uitgebreide thee-of koffietafel.

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 10-04-2011

simpel te maken en lijkt me heerlijk! ik neem het mee groetjes van anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten