BASBOUSSA (Vanille-griesmeelcake)

  • Arabisch, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2008
  • BASBOUSSA (Vanille-griesmeelcake)

    BASBOUSSA (Vanille-griesmeelcake)

    BASBOUSSA (Vanille-griesmeelcake)

Deze cake is echt een toppertje bij mij thuis dus ik maak `m dan ook heel vaak.
Kinderlijk eenvoudig te bereiden; het kan praktisch niet mislukken!
Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen, m.a.w.: hij deelt zo lekker uit!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);
1 pak griesmeel (500 gram);
4 eieren;
iets minder dan 1 longdrinkglas zonnenbloemolie (=ongeveer 250 ml);
iets minder dan 1 longdrinkglas suiker;
2 zakjes vanillesuiker;
2 zakjes bakpoeder.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 175-190 graden C(gas 3-4);
-Olie, suiker en eieren mixen;
-voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe;
-Daarna de vanillevla en vervolgens het griesmeel;
-alles goed doormixen;
-rechthoekig, diep bakblik (of braadslede) invetten en bepoederen met griesmeel of bloem;
-giet het deegmengsel in het bakblik;
-bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin;
-laat afkoelen en besmeer met (iets warm gemaakte) abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen cocos (of in een droge koekenpan lichtgeroosterd amandelschaafsel);
-snijd de cake in ruiten of vierkantjes.

Bron

Mijn weblog(klik)

Serveertip

Je kunt de cakeblokjes in papieren vormpjes presenteren. Neem dan cakevormpjes in verschillende kleuren, dat staat wel zo vrolijk.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

393amber1 avatar
393amber1 19-03-2015

Bedankt voor je reactie Adeline: fijn dat je basboussa goed is gelukt. Groetjes, Amber

adeline43 avatar
adeline43 19-03-2015

Afgelopen maandag gemaakt en hij was goed gelukt en erg lekker! Groetjes, Adeline

adeline43 avatar
adeline43 15-03-2015

Hoi, ik heb je recept bewaart. Bedankt, groetjes Adeline

IZim avatar
IZim 10-03-2015

Dank je wel voor je snelle reactie. Ik weet nu wat je bedoelt en een braadslede van de oven is veel groter dus dan wordt het wel een hele dunne cake hihi

393amber1 avatar
393amber1 10-03-2015

Ik heb een erg oude oven en ik heb daar geen braadslede bij geleverd gekregen. Ik bedoel een gewone rechthoekige standaard braadslede met anti-aanbaklaag die je b.v. bij de Blokker koopt; gewoon zo'n goedkope. groetjes, AMBER

IZim avatar
IZim 10-03-2015

Gebruiken jullie een braadslede die bij de oven geleverd wordt of een kleinere schaal?

IZim avatar
IZim 10-03-2015

Gebruiken jullie een braadslede die bij de oven geleverd wordt of een kleiner schaal?

`paulina avatar
`paulina 01-03-2015

Heerlijk recept!!! goed gelukt!! dank je Amber.

393amber1 avatar
393amber1 17-09-2013

@Zoetmusje;[br] Niet zo erg ingewikkeld toch, dit recept? Gewoon alles door elkaar mixen en bakken in een grote vorm; wil je een kleinere versie, gebruik dan de helft van de ingrediënten.[br] Hier hoef je echt geen superbakkervoor te zijn.[br] Succes er mee.[br] Groetjes,[br] AMBER.

zoetmusje avatar
zoetmusje 16-09-2013

oooo,allemaal super/bakkers. ik wilde dat ik dat allemaal zo vlug door had. maar ik geef de moed niet op.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten