1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Baby pangang

Baby pangang

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2008

Ingrediënten 4 personen




Niet authentiek, maar gewoon erg lekker en makkelijk te bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ingrediënten:
• 500 gr varkenslappen, bijv. hamlappen
• zout en peper
• 5 el boter (olie kan ook)

Marinade:
• 1 ui, heel fijn gesneden of geraspt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 2 tl djahe
• 1 tl laos
• 1 tl sereh
• 3 et ketjap manis

Babi pangang saus:
• 1 el boter
• 1 gesnipperde ui
• 2 teentjes geperste knoflook
• blikje tomatenpuree (70 gr)
• ½ el bruine basterd
• ½ bouillonblokje
• papje van: 2 el maïzena, 2el sherry, 2 el ketjap, 1 dl water.

Bereiding:
Vlees droogdeppen, zout en peper erop. Marinade ingrediënten vermengen en vlees hiermee bestrijken. Een uur (of langer) in laten trekken. Dan vlees in de boter aanbakken en garen (afhankelijk van gekozen vlees)en op een schaal doen.

Voor de saus alles boven papje aanbakken/fruiten, in steelpan en het papje daarna toevoegen even doorkoken en tot slot het bakvet van het vlees erdoor doen. Over het vlees schenken en meteen opdienen.

Serveertip

Met rijst, atjar en kroepoek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomaareenbezoeker


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomaareenbezoeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top