Marinades en kruidenmengsels van jamie oliver

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 22-09-2008

Deel dit recept

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een vijzel is wel handig om te gebruiken.

Bereidingswijze

AZIATISCHE MARINADE:


  • 2 stengels citroengras, geplet en gekneusd
  • 1 handjevol limoenblaadjes, in stukken gescheurd
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • stuk gemberwortel van 5 cm, geschild en gehakt
  • 1 verse rode peper, fijngehakt
  • 2 linoenen, gehalveerd, uitgeperst, de schil gekneusd
  • 10 scheuten olijfolie

Prak de hele boel door elkaar in een kom en haal je vlees erdoor. Is ook heel lekker voor vis.

YOGHURT-,MUNT- EN LIMOENMARINADE:

  • 5 dl biologische yoghurt
  • 2 flinke handen vol verse munt, gehakt
  • schil en sap van 2 limoenen
  • 1 eetlepel korianderzaadjes, geplet
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • een paar scheuten olijfolie

Meng de ingredienten door elkaar, smeer het vlees ermee in en laat het marineren.

ROZEMARIJN-, KNOFLOOK- EN CITROENMARINADE:

  • 2 flinke handen vol verse rozemarijn, gestampt
  • 6 tenen knoflook, geplet
  • 10 scheuten olijfolie
  • 3 citroenen, gehalveerd, uitgeperst en de schil gekneusd
  • zwarte peper uit de molen

Meng alles door elkaar en wrijf het in het vlees. Laat het vlees erin marineren tot je het gaat bakken.


HEET EN GEURIG MENGSEL:

  • 2 eetlepels venkelzaad
  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 1/2 eetlepel fenegriekzaad
  • 1/2 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • 1/2 kaneelstokje
  • 2 kardemonpitten
  • zout en zwarte peper uit de molen

Rooster alle ingredienten kort in een pan op een laag pitje. Stamp ze vervolgens fijn. Met dit mengsel kun je het vlees royaal insmeren.

VENKELZAAD-, TIJM- EN KNOFLOOKMENGSEL:

  • 4 eetlepels venkelzaad
  • 2 flinke handenvol verse tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blaadje laurier, in stukken gescheurd
  • zout en zwarte peper uit de molen

Stamp dit alles fijn en wrijf het vlees ermee in.

CAJUNKRUIDENMENGSEL:

  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels cayennepeper
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels, gemalen
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • 3 eetlepels uisnippers
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • zout

Stamp alle ingredienten tot ze verpulverd zijn en wrijf het vlees ermee in.

Bron

Jamie Oliver

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 26-09-2008

lekkere , leuk en handig ,groetjes marianne.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten