Lasagne met kruidige gehaktsaus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2008
  • Lasagne met kruidige gehaktsaus

    Lasagne met kruidige gehaktsaus

    Lasagne met kruidige gehaktsaus

Deze lasagne word gevuld met groente, ham en een kruidige tomatensaus met gehakt. (deze vulsel is ook geschik voor cannelloni)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g lasagne vellen van 10 X 6cm.
2 e olijfolie
60 g boter
1 grote ui, fijn
1 groot grof geraspte winterwortel
2 - 3 bleekselderij stengels in kleine blokjes
150 g gesnipperde champignons (op de foto heb ik portabello champignons gebruikt voor een extra lekkere smaak)
450 g tomaten uit blik, fijn
250 g rauwe ham in blokjes (of andere lekker soort ham)
250 ml sterke runderbouillon (van blokje)
40 g bloem
150 ml witte wijn
300 g kalfs of rundergehakt of gemengd)
boter voor ovenschaal
1 t zout
3/4 t peper
1 vol t aromat
1 t nootmuskaat
100 g parmezaanse kaas
(ik gebruik ook zoms gaar restjes varkensvlees met een neutralen smaak in kleine stukjes gesneden om door deze lasagne te doen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Als zelfgemaakte lasagne vellen gebruikt word, moet je ze nu koken. Zie mijn artikel: Zelf lasagne, cannelloni of ravioli vellen maken
- Kook vellen in een grote pan met veel water met olie erin. 9de olie voorkom dat de vellen tijdens koken aan elkaar gaan vastplakken)
- Ze zijn gaar als ze boven gaan drijven.

- Haal de vellen met een schuimspaan uit de pan en laten de vellen uitlekken op een keukendoek.

2. Maak helft van boter en olijfolie warm en smoor erin de ui, wortel, champignons en selderij voor tien minuten.
3. Voeg tomaten erbij en laat verder met groente gaar worden.
4. Voeg ham toe en haal van vuur.
5. Smelt andere helft van boter in een pan en doe er de bloem bij en maak even in drie minuten de bloem gaar.
6. Voeg koude runderbouillon en witte wijn erbij en roer tot er een gladde saus ontstaan.
7. Doe hier de gehakt en de kruidenmengsel door en laat gehakt hierin gaar worden.
8. Beboter een grote niet te diepe ovenschaal.

9. Doe onder in ovenschaal er wat groentemengsel in.

10. Daar bovenop een laag lasagne vellen en dan gehaktmengsel en doe het om en om en eindig met gehaktmengsel bovenop.

11. Strooi parmezaanse kaas erover.

12. Laat lasagne 40 min. bij 210*C door en door warm worden met een krokante korst bovenop. (ik doen dan voor de eerste 10 min. altijd de oven op 220*C en erna op 210*C.)

Bron

proeven en experimenteren

Laatste reacties

Tukker88 avatar
Tukker88 19-08-2012

Lekker! deze ga ik morgen maken!heb zooo`n zin in lasagne mmmm, echt 1 van mijn lievelingsgerechten! groetjes

gipskruid avatar
gipskruid 04-01-2012

Was op zoek naar een niet al te vette lasagne en kwam dit recept tegen. Heb al een paar van je recepten bewaart die echt de moeite waard zijn. Toen ik met dit gerecht bezig was had ik wel zo mijn bedenkingen betreffende de gehaktsaus, het zag er niet appetijtelijk uit. Maar nadat ik alles in elkaar geflanst had en de lasagne op mijn bord had en een hap ervan nam viel het mij reuze mee. Het was lekker! Mijn man vondt `em ook erg lekker maar dochterlief vondt het helemaal niets. Ze had liever de vette Jamie Oliver lasagne. Maar die komt voorlopig niet meer uit mijn oven. Enig min puntje; vondt het een beetje slap/nattig misschien volgende keer minder saus maken of minder tomatensaus gebruiken. Bedankt voor je recept. vrgr. gipskruid

manoo86 avatar
manoo86 08-06-2011

eindelijk een hartvriendelijke lasagne gevonden! op t varkensvlees en de kaas na dan :) ik ga hem morgen gelijk proberen te maken!

SanneSmult avatar
SanneSmult 15-03-2011

Mijn schoonouders vonden het gister een heerlijke lasagne! Het is een heel andere manier van bereiden dan ik gewend ben, met de saus waarin het gehakt gegaard wordt, maar wel erg lekker!

fennakookgirl avatar
fennakookgirl 14-03-2009

mmmmm heerlijk!

will_s avatar
will_s 20-11-2008

Dank je Deon![br]Ik neem dit mee.[br]Groetjes Willeke.

ggiea avatar
ggiea 04-10-2008

Deon ik heb je recept in mijn kookboek gezet, dank je wel hiervoor. Groetjes van Agnes

tosvrolijk avatar
tosvrolijk 28-09-2008

Eindelijk een recept met alleen maar pure ingredienten en zonder een kant en klare mixsaus uit een zakje. Wat mij 123 niet duidelijk is of het mogelijk is om gedroogde lasagna vellen te gebruiken (honig) of dat deze erst geweekt moeten worden. Graag zou ik ook eventuele veranderingen in jouw recept willen ventileren.

meeuw405 avatar
meeuw405 28-09-2008

Hallo Deon Wat een leuk idee met al deze foto``s erbij,ziet er erg smakelijk uit en heb dit recept favoriet gezet. Ga hem snel uitproberen. Smulgroeten Els

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten