Tunesische wortelsalade

  • Arabisch, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2008

Dit is een wortelsalade waarvan de worteltjes eerst moeten worden gekookt, fijngeprakt en gekruid.
Door het toevoegen van "harissa" (Tunesische sambal) is dit een lekker pittig bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram worteltjes;
1 geperst teentje knoflook;
1 eetlepel (meer of minder) harissa(Marokkaanse winkel of zelf maken: zie voor het recept de link onder het recept);
1 koffielepel gemalen karwijzaad;
zout naar smaak;
een paar groene olijven;
2 hardgekookte eieren;
3 eetlepels olijfolie;
het sap van een halve citroen.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
Kook ze in water met zout in ongeveer 30 minuten gaar; ze moeten zacht zijn.
Laat ze goed uitlekken en prak de worteltjes grof.

Bereidingswijze

Kruid de wortelpuree met de harissa, de geperste knoflook en het gemalen karwijzaad.
Voeg zout naar smaak toe.
Vermeng het geheel met het citroensap en de olijfolie.

Bron

[b]Mijn weblog(klik)[/b]

Serveertip

Schep de wortelsalade in het midden van een mooie schaal of bord en versier met partjes hardgekookte eieren en de groene olijven.

ZELF HARISSA MAKEN (klik)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten