1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Tunesische wortelsalade

Tunesische wortelsalade

Door: 393amber1

  • Arabisch, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2008

Ingrediënten


500 gram worteltjes;
1 geperst teentje knoflook;
1 eetlepel (meer of minder) harissa(Marokkaanse winkel of zelf maken: zie voor het recept de link onder het recept);
1 koffielepel gemalen karwijzaad;
zout naar smaak;
een paar groene olijven;
2 hardgekookte eieren;
3 eetlepels olijfolie;
het sap van een halve citroen.


Tunesische wortelsalade
Tunesische wortelsalade

Dit is een wortelsalade waarvan de worteltjes eerst moeten worden gekookt, fijngeprakt en gekruid.
Door het toevoegen van "harissa" (Tunesische sambal) is dit een lekker pittig bijgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
Kook ze in water met zout in ongeveer 30 minuten gaar; ze moeten zacht zijn.
Laat ze goed uitlekken en prak de worteltjes grof.

Bereidingswijze

Kruid de wortelpuree met de harissa, de geperste knoflook en het gemalen karwijzaad.
Voeg zout naar smaak toe.
Vermeng het geheel met het citroensap en de olijfolie.

Serveertip

Schep de wortelsalade in het midden van een mooie schaal of bord en versier met partjes hardgekookte eieren en de groene olijven.

ZELF HARISSA MAKEN (klik)

Bron

Mijn weblog(klik)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top