Stoofschotel met bokbier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2008

Bij prachtige herfstkleuren hoort een kleurige schotel.

Deel dit recept

Ingrediënten
750 gr mager rundvlees; 30 gr boter; 1 eetl olijfolie; 2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook; 3 tomaten; 1 rode paprika; 1 appel (goudrenet); 2 winterwortelen; 1 middelgrote prei; tijm; peper; rozemarijn; laurier; 1 kruidnagel; 1 fles bokbier.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd hem in plakjes. Was de winterwortelen en snijd deze ook in plakjes. Was tenslotte de tomaten en de prei en snijd laatsgenoemde in ringen.

Bereidingswijze

Verhit in een pan met dikke bodem de olie met de boter en braadt daarin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Fruit ui en knoflook mee. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe, met uitzondering van de kruiden, het bokbier en de appel. Roer het geheel even en blus de stoofschotel met het bokbier. Voeg daarna ruim 1 dl koud water en de kruiden toe. Leg het deksel op de pan en laat het gereacht minstens 1,5 uur op een laag pitje stoven. Af en toe voorzichtig roeren. Voeg halverwege de stooftijd de appelschijfjes toe.

Bron

Landleven

Serveertip

Deze kleurige schotel past prima bij aardappelpuree, maar ook bij rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

loverina88 avatar
loverina88 29-10-2012

Heb hem gemaakt, hij is ontzettend lekker! Wel heb ik twee bouillonblokjes erbij gedaan en wat chilipoeder, om er wat meer pit aan te geven. De honing heb ik er ook bij gedaan. Erg lekker!!! Aanrader!

buffalo27 avatar
buffalo27 13-03-2010

Ziet er lekker uit,heb hem dan ook meegenomen.Maar heb een vraagje:"Bokbier",is dat een donker of een blond bier,want ik ken dat niet.Welk bier kan ik in de plaats daarvan gebruiken?Want heb dat bij ons nog niet gezien.Bedankt Jos.xxx Magda xxx

lenebooms avatar
lenebooms 08-04-2009

Afgelopen herfst gemaakt, kwam hem nu weer tegen. Toen niet gereageerd. Nu wel. Had een etentje met vrienden en die vonden hem heerlijk, ik ook.... Heb de appelstroop ook gebruikt. En langer dan het recept aangaf laten stoven. Dan dikte het geheel ook nog iets in. Dank je wel het was een gezellige avond.

pwiggers avatar
pwiggers 13-10-2008

Hallo Jos, Ik heb de stoofschotel afgelopen vrijdag gemaakt. Wij vonden het niet zo heel erg lekker. Zo zie je maar: smaken verschillen. Jammer, maar als je niets probeert.......Toch heel erg bedankt. H.G. Petra

scooter1 avatar
scooter1 07-10-2008

Lijkt me heerlijk! De reactie met honing en stroop voeg ik bij het koken toe! Groetjes Helma

ericamuhs avatar
ericamuhs 28-09-2008

prima recept, echter, minimaal anderhalf uur op laag pitje stoven, daarna eetlepel appelstroop en 2 theelepels honing voor een nog fijner smaakje, dan nog een vol uur om het vlees nog zachter te krijgen, t is een heerlijke stoofschotel geworden!!! groetjes erica EN WAT IS HET LEUK OM OP SMULWEB RECEPTEN TE VINDEN!

naus_marijke avatar
naus_marijke 27-09-2008

Hoi Jos, Dit lijkt mij een heerlijk herftsrecept en ik heb het van jou meegenomen! Bedankt en groetjes, Marijke

deonart avatar
deonart 27-09-2008

Bedankt Jos voor deze heerlijke herfst recept. Zal het binnenkort een keer maken en dan hoor je het hoe ik dit vond. Groetjes Deon

jocucina avatar
jocucina 26-09-2008

Bokbiertijd, heerlijk zo``n recept, ga het gauw maken. Groetjes Joke

orphan avatar
orphan 26-09-2008

erg lekkerrrrrrrr ,groetjes marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten