
Bij prachtige herfstkleuren hoort een kleurige schotel.
Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd hem in plakjes. Was de winterwortelen en snijd deze ook in plakjes. Was tenslotte de tomaten en de prei en snijd laatsgenoemde in ringen.
Verhit in een pan met dikke bodem de olie met de boter en braadt daarin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Fruit ui en knoflook mee. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe, met uitzondering van de kruiden, het bokbier en de appel. Roer het geheel even en blus de stoofschotel met het bokbier. Voeg daarna ruim 1 dl koud water en de kruiden toe. Leg het deksel op de pan en laat het gereacht minstens 1,5 uur op een laag pitje stoven. Af en toe voorzichtig roeren. Voeg halverwege de stooftijd de appelschijfjes toe.
Deze kleurige schotel past prima bij aardappelpuree, maar ook bij rijst.
Landleven
loverina88 29-10-2012
Heb hem gemaakt, hij is ontzettend lekker! Wel heb ik twee bouillonblokjes erbij gedaan en wat chilipoeder, om er wat meer pit aan te geven. De honing heb ik er ook bij gedaan. Erg lekker!!! Aanrader!
buffalo27 13-03-2010
Ziet er lekker uit,heb hem dan ook meegenomen.Maar heb een vraagje:"Bokbier",is dat een donker of een blond bier,want ik ken dat niet.Welk bier kan ik in de plaats daarvan gebruiken?Want heb dat bij ons nog niet gezien.Bedankt Jos.xxx Magda xxx
lenebooms 08-04-2009
Afgelopen herfst gemaakt, kwam hem nu weer tegen. Toen niet gereageerd. Nu wel. Had een etentje met vrienden en die vonden hem heerlijk, ik ook.... Heb de appelstroop ook gebruikt. En langer dan het recept aangaf laten stoven. Dan dikte het geheel ook nog iets in. Dank je wel het was een gezellige avond.
pwiggers 13-10-2008
Hallo Jos,
Ik heb de stoofschotel afgelopen vrijdag gemaakt. Wij vonden het niet zo heel erg lekker. Zo zie je maar: smaken verschillen. Jammer, maar als je niets probeert.......Toch heel erg bedankt. H.G. Petra
scooter1 07-10-2008
Lijkt me heerlijk! De reactie met honing en stroop voeg ik bij het koken toe! Groetjes Helma