1. Home
  2. Recepten
  3. Bier
  4. Stoofschotel met bokbier

Stoofschotel met bokbier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2008

Ingrediënten


750 gr mager rundvlees; 30 gr boter; 1 eetl olijfolie; 2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook; 3 tomaten; 1 rode paprika; 1 appel (goudrenet); 2 winterwortelen; 1 middelgrote prei; tijm; peper; rozemarijn; laurier; 1 kruidnagel; 1 fles bokbier.



Stoofschotel met bokbier
Stoofschotel met bokbier

Bij prachtige herfstkleuren hoort een kleurige schotel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd hem in plakjes. Was de winterwortelen en snijd deze ook in plakjes. Was tenslotte de tomaten en de prei en snijd laatsgenoemde in ringen.

Bereidingswijze

Verhit in een pan met dikke bodem de olie met de boter en braadt daarin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Fruit ui en knoflook mee. Voeg vervolgens de resterende ingrediƫnten toe, met uitzondering van de kruiden, het bokbier en de appel. Roer het geheel even en blus de stoofschotel met het bokbier. Voeg daarna ruim 1 dl koud water en de kruiden toe. Leg het deksel op de pan en laat het gereacht minstens 1,5 uur op een laag pitje stoven. Af en toe voorzichtig roeren. Voeg halverwege de stooftijd de appelschijfjes toe.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Deze kleurige schotel past prima bij aardappelpuree, maar ook bij rijst.

Bron

Landleven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top