Ramadanbriouats met honing en amandelen
- Marokkaans, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 19-09-2008
Hartige briouats (een soort Marokkaanse loempia`s) worden veel gegeten tijdens de maand Ramadan, maar ook de nu volgende zoete briouats zijn niet te versmaden bij een heerlijk glas Marokkaanse mintthee....
Voorbereiding
Maal de amandelen samen met het kaneelpoeder en de suiker.
Voeg de gesmolten roomboter toe en zoveel oranjebloesemwater (ongeveer drie eetlepels) om een soepele amandelspijs te verkrijgen.
Maak dertig kleine balletjes van de amandelspijs.
Leg elk balletje aan het begin van een lange reep filodeeg en vouw er driehoekige briouats van.(zie foto 2)
Bereidingswijze
Bak ze dan in de hete olie goudbruin, laat ze uitlekken en dompel ze in de warme honing (honing in een pannetje verwarmen, maar niet laten koken).
Haal de briouats uit de honing en laat goed uitlekken en afkoelen.
Bestrooi de briouats met sesamzaadjes of met gehakte geroosterde amandelen.
Bewaar de briouats tot gebruik in een goed gesloten trommel.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties