Romige rode kip curry met salade van Jamie Oliver
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit is een complete thaise maaltijd. De curry smaakt nog lekkerder in combinatie met de frisse, pittige salade. Al vele malen met veel succes voor vrienden gekookt.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 500 gram kipfilet- 1 bakje kastanjechampignons
- 1 aubergine
- currypasta, bij voorkeur zelf gemaakt
- 2 el vissaus
- 1 liter kokosmelk
- 1 el suiker
- gesneden verse rode pepers
- limoenblaadjes
- verse koriander
voor de salade:
- 2 el olijfolie
- 2 rode pepers gesneden
- sap van 1 limoen
- halve komkommer in stukjes
- 6 tomaten in stukjes
- kokosnoot, gebruik de kokos in plakjes
Benodigdheden
- wok- snijplank
- mes
- aanzetstaal om kokosnoot te openen
Voorbereiding
Maak eventueel eerst zelf pasta: http://www.smulweb.nl/1353268/koken/recept/Zelf-gemaakte-rode-currypasta
snij het vlees en de groenten in stukjes
Bereidingswijze
Giet de helft van de kokosmelk in een pan en breng het al roerend aan de kook tot het gaat schuimen. Voeg rode currypasta toe en kook die ca. 3 minuten mee. Meng vervolgens de kipfilet en de vissaus met het geheel. Blijf roeren totdat de kip na ca. 5 minuten gaar is. Giet de rest van de kokosmelk erbij, voeg de champignons en aubergine toe. Laat alles nog 5-10 minuten pruttelen.
De curry is klaar om te serveren! Garneer het nog naar smaak met koriander, pepertjes en limoenblaadjes
Salade
Om de kokosnoot te openen kan je het beste een aanzetstaal op een van de donkere ogen van de kokosnoot plaatsen en hier met kracht op drukken. Meng alle ingredienten door elkaar en gebruik als dressing limoensap met olijfolie.
Serveertip
Heerlijk met witte rijst en naanbrood of papadums.