Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Romige rode kip curry met salade van Jamie Oliver

Romige rode kip curry met salade van Jamie Oliver

Door: metata

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2008

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram kipfilet
- 1 bakje kastanjechampignons
- 1 aubergine
- currypasta, bij voorkeur zelf gemaakt
- 2 el vissaus
- 1 liter kokosmelk
- 1 el suiker
- gesneden verse rode pepers
- limoenblaadjes
- verse koriander

voor de salade:
- 2 el olijfolie
- 2 rode pepers gesneden
- sap van 1 limoen
- halve komkommer in stukjes
- 6 tomaten in stukjes
- kokosnoot, gebruik de kokos in plakjes


Verder heb je nodig


- wok
- snijplank
- mes
- aanzetstaal om kokosnoot te openen

Romige rode kip curry met salade van Jamie Oliver
Romige rode kip curry met salade van Jamie Oliver
Romige rode kip curry met salade van Jamie Oliver
Romige rode kip curry met salade van Jamie Oliver

Dit is een complete thaise maaltijd. De curry smaakt nog lekkerder in combinatie met de frisse, pittige salade. Al vele malen met veel succes voor vrienden gekookt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eventueel eerst zelf pasta: http://www.smulweb.nl/1353268/koken/recept/Zelf-gemaakte-rode-currypasta

snij het vlees en de groenten in stukjes

Bereidingswijze

Giet de helft van de kokosmelk in een pan en breng het al roerend aan de kook tot het gaat schuimen. Voeg rode currypasta toe en kook die ca. 3 minuten mee. Meng vervolgens de kipfilet en de vissaus met het geheel. Blijf roeren totdat de kip na ca. 5 minuten gaar is. Giet de rest van de kokosmelk erbij, voeg de champignons en aubergine toe. Laat alles nog 5-10 minuten pruttelen.
De curry is klaar om te serveren! Garneer het nog naar smaak met koriander, pepertjes en limoenblaadjes

Salade
Om de kokosnoot te openen kan je het beste een aanzetstaal op een van de donkere ogen van de kokosnoot plaatsen en hier met kracht op drukken. Meng alle ingredienten door elkaar en gebruik als dressing limoensap met olijfolie.

Serveertip

Heerlijk met witte rijst en naanbrood of papadums.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top