Moussaka (voor de lijn)

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Moussaka (voor de lijn)

    Moussaka (voor de lijn)

    Moussaka (voor de lijn)

Een heerlijke hartige hap met en heerlijke mix van smaken. Heel zacht en romig, zonder een overmaat aan calorien. Erg eenvoudig te bereiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, versneden
500 gr. amasgehakt
400 gr. gehakte tomaten (een blikje)
1 el tomatenpuree
1 blokje lams- of kippenbouillon, verkruimeld
1-2 teentje knoflook, versneden
2 aubergines, uieindes afgesneden en in dunne plakken, in de lengte
mager braadvet, spray
15 gr magere margarine
1 el bloem
200 ml magee melk
150 gr magere Griekse yoghurt
1 ei, geklopt
1 el verse peterelie, versneden
15 gr Parmesaan
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 504,97 kcal
Koolhydraten 17,12 g
Eiwitten 33,45 g
Vetten 32,51 g
Benodigdheden
Ovenschaal, grillpan, & bakpan

Bereidingswijze

Verhit een grote bakpan (met anti-aanbak laag), en bak hierin de ui , en het gehakt, bak al roerend gaar op halfhoog vuur. Laat de ui niet aanbranden. Voeg nu de tomaten, de tomatenpuree , het bouillonblokje en de knoflook toe. Breng al roerend aan de kook en laat nu 15 min sudderen op laag vuur. Bespray de aubergine. Vewarm de grill en bak de aubergine plakken mooi bruin en zacht, keer ze een keer om, om beide kanten mooi te krijegn. Ps op, laat niet aanbranden. Leg ze even opzij.
Voor de saus: Smelt de margarine en meng er beetje bij beetje de bloem door, todat het een dikke massa wordt. Laat dit even een minuut op lag vuur staan, Meng er nu langzaam de melk door, het moet een dikke saus-achtige massa worden.. Meng er nu de yoghurt , het ei , de peterselie en de helft van de geraspte kaas door. Blijf roeren om een gelijkmatige massa te krijgen. Breng evt. nog wat op smaak met wat peper of zout.
Verwarm nu de oven tot 190 graden.
Schep nu de helt van de gehaktmix in een ovenschaal, verdeel elijkmatig en leg hierover de helft van de auberineplakken, de rest van de gehakt mix en de rest van de aubergines. Verdeel er alsl laatste de sausmix over en strooi er de rest van de kaas over.
Zet dit nog een 40-tal minuten n de oven (of tot het mooi bruinis) en serveer.

Bron

Weight Watchers

Serveertip

Een lekker glas wijn doet het hier goed bij.
PS maar 7 punten, de Moussaka

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henrilevison avatar
henrilevison

Doorsturen

Home Recepten