M`CHEWEK

  • Marokkaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-09-2008

Heerlijke amandelkoekjes en helemaal niet moeilijk te maken.....

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gram witte, gemalen amandelen;
100 gram kristalsuiker;
1 zakje vanillesuiker;
de geraspte schil van een halve citroen;
2 eieren;
klontje boter voor het invetten van een bakplaat;
1/2 eetlepel bloem voor het bebloemen van de bakplaat;
(of beleg de bakplaat met een stuk bakpapier);
grof gehakte of geschaafde amandelen om het amandeldeeg al rollend mee te bedekken;
20 kleine stukjes gedroogde papaya (notenbar).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vermeng in een ruime kom de gemalen amandelen, de suiker, de vanillesuiker en de citroenrasp tot een stevig deeg. Werk er vervolgens één voor één de eieren door. (n.b.: het kan zo zijn dat er van de verschillende ingrediënten wat méér of wat minder nodig is om een goed deegmengsel te krijgen. Ook kan de grootte van de eieren uitmaken voor het uiteindelijke resultaat. Even uitproberen dus....). Bewaar van de 2 eieren een klein beetje eiwit om de m`chewek doorheen te halen zodat het amandelschaafsel of de grofgehakte amandelen er aan blijven plakken......
Kneed het amandelmengsel goed zodat er een niet-plakkend deeg ontstaat.

Bereidingswijze

Maak van het deeg balletjes zo groot als een walnoot, maak ze iets plat en bevochtig ze rondom met wat eiwit. Rol ze vervolgens door de amandelstukjes of de geschaafde amandelen.
Steek in elke m`chewek een stukje papaya (of een stukje ander gedroogd fruit).
Plaats de M`chewek op een beboterd en licht bebloemd bakblik in een voorwarmde oven op gasstand 5 en bak ze 10 tot 12 minuten.....



Bron

Mijn weblog(klik)

Serveertip

Lekker om te serveren aan het einde van de Ramadan tijdens het Suikerfeest maar natuurlijk ook gewoon zo bij een goed glas Marokkaanse mintthee of een kopje kruidige koffie.....

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten