Geroosterde rodebieten salade

  • Marokkaans, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2008
  • Geroosterde rodebieten salade

    Geroosterde rodebieten salade

    Geroosterde rodebieten salade

Een andere manier van bietensalade maken maar wel erg lekker....

Deel dit recept

Ingrediënten
4 rauwe, middelgrote rode bieten, gewassen en in vieren gesneden;
4 sjalotten, gepeld en in vieren gesneden;
1 dessertlepel komijnzaadjes;
olijfolie.

Voor de vinaigrette:
1 eetlepel gemengd citroen/sinaasappelsap;
1 dessertlepel honing;
75 ml. olijfolie;
1 dessertlepel geraspte sinaasappelschil;
1/2 theelepel zout;
mespunt versgemalen zwarte peper;
een handjevol geroosterde blanke amandelen;
1 eetlepel fijngehakte peterselie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bedek een bakplaat met aluminiumfolie;laat de randen daarvan een beetje overhangen.
Verspreid de stukken rode biet, de stukken sjalot en de komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
Giet er wat olijfolie overheen, bestrooi met peper en zout en vermeng alles met elkaar.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten bakken in de oven tot de rode bieten zacht zijn.

Bereidingswijze

Maak ondertussen de vinaigrette:
Vermeng in een kom met een garde het citroen/sinaasappelsap, de honing, de sinaasappelrasp, de helft van de gehakte peterselie en peper en zout met elkaar.
Giet er beetje bij beetje de olijfolie bij en klop alles goed door elkaar.
Doe er dan de nog hete geroosterde rodebieten/sjalotten bij; vermeng alles goed en bestrooi met de geroosterde amandelen, de rest van de gehakte peterselie en wat overgebleven sinaasappelrasp.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)

Laatste reacties

Yvke4 avatar
Yvke4 16-08-2013

Hoi Amber, dat was n beetje dom van me over dat varkensvlees. Soms weet je dingen gewoon en ineens ga je twijfelen aan jezelf. Ik twijfelde ineens of het rund- of varkensvlees was! Maar ik ga eens lekker runds- of kalfsvlees receptje voor erbij zoeken. Dank je! Groetjes, Yvke

393amber1 avatar
393amber1 15-08-2013

Hallo Yvke [br] Nee, speklapjes zijn absoluut "not done"in de Marokkaanse keuken. Het is verboden vlees (varkensvlees)want zoals je weet zijn Marokkanen moslim.[br] Als ik couscous maak dan gebruik ik vaak rund-(kalfs-)vlees of kip.[br] Ik ben zelf moslim dus ik gebruik geen varkensvlees, maar als jij dat lekker vind dan mag dat natuurlijk.[br] Groetjes,[br] AMBER [br]

Yvke4 avatar
Yvke4 15-08-2013

Hoi! Ik heb je salade laatst gemaakt icm een redelijk pittige couscous en een gepaneerd speklapje. Volgens mij is spek niet gebruikelijk in de marokkaanse keuken, maar daar ben ik niet zeker van. Nu wil ik dit nogmaals maken, maar mijn gasten lusten niet allemaal lamsvlees . Ik wil het wel graag marokkaans in zijn geheel maken. Maar weet nu niet wat voor vlees of vis er buiten lam nog lekker zou zijn. Heb je een tip? Alvast bedankt. Yvke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten