Hete bliksem

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2008
  • Hete bliksem

    Hete bliksem

    Hete bliksem

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg aardappels
1 kg zure appels (goudrenetten)
500 g zoete appels (golden delicious)
4 dl runderbouillon
40 gram boter
300 gram gerookt spek (één stuk, of plakken)
zout
zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels en snijd ze in dikke plakken. Snijd elke plak in vieren.
2. Schil de appels. Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in acht stukken.
3. Doe de bouillon in een ruime pan. Doe de aardappels in de pan en leg de appels erbovenop. De aardappels moeten nu helemaal onder staan en de appels net niet. Kook de aardappels ongeveer 25 minuten in een gesloten pan. Haal deze van het vuur, voeg peper en zout toe en roer alles flink door elkaar. Niet stampen, want het is het lekkerst als de appels nog een beetje heel zijn.
4. Breng op smaak met de boter en wat zout en flink wat peper.
5. Snijd het spek in reepjes en bak het aan op een hoog vuur.
6. Serveer de hete bliksem bedekt met reepjes spek.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten